לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליטל

התקנת דלת כניסה בבית משותף

שלום רב, הננו גרים בבית משותף. הבניין מיועד לזוגות צעירים עם תינוקות וילדים קטנים. לאחרונה הוחלט במהלך ישיבת דיירים להתקין דלת כניסה נפתחת אוטמאטית לרווחת הדיירים היות והנ"ל נוח יותר כאשר יוצאים ונכנסים עם עגלות. לאחר שהתקבלה החלטה וכבר נבחר קבלן מבצע להחלפת הדלת, פנו 2 דיירים בבקשה להורות על ביטול החלפת הדלת מאחר והינם שומרי שבת. שאלתי היא האם במקרה זה רוב הדיירים הוא לא הקובע בעניין ? איזה פתרון ניתן להציע בנסיבות העניין. תודה רבה ליטל

עו"ד דניאל רותם

שלום ליטל, ראשית, החלטת רוב הדיירים היא הקובעת. יחד עם זאת כדי לשמור על שלום בית אני ממליץ לחפש פתרונות שיאפשרו גם לשכניכם הדתיים לחיות בשלום עם אמונתם. אני משוכנע כי קיימים פתרונות הלכתיים לנושא זה שהרי דלתות אוטומטיות קיימות גם במקומות ציבוריים השומרים על כשרות ומשרתים גם דתיים כגון בתי מלון וחלק מהמסעדות. כמו כן גם מעליות שבת פותחות את דלתותיהם האוטמטיות בשבת. אינני מומחה לפתרונות הלכתיים. בשאלות מסוג זה צריך להתייעץ עם רבנים. ידוע לי כי קיים בירושלים מכון המתמחה במציאת פתרונות טכניים עבור הציבור הדתי.

רמי

האם בהחלטת רוב אפשר לקבוע כי דלת הכניסה תשאר פתוחה בשבת? האם אין כאן הפרת זכויות? דין דלת כניסה, אינה כדין מעלית? כלומר דרושה הסכמה של 100% כדי לבטל דלת קיימת?

ליטל

בבניין סה"כ 68 דיירים. תודה מראש

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים