מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
השכן יצר שינויים בעקבות שיפוצים בלי לשאול או לקבל הסכמה לכך
השכן שמתחתי משפץ ויצר שינויים מבלי לשאול או לקבל הסכמה: 1- העביר את צינור הביוב המשותף העובר בדירתו אל מחוץ לקיר הבניין(אמנם בתוך ארובה). האם מותר לו למרות התנגדותי? גם מכוער וגם חשוף לפגיעות חיצוניות וכדו'.... 2- הוא דורש שנעביר את מדחס המזגן התלוי על הקיר החיצוני של החדר שלי. בטענה שהצינור המנקז את המים מהמזגן מטפטף למרפסת שבנה. וזאת למרות שהצינור היה קודם לבנייה. האם יש לו זכות לדרוש ממני העברה, או עליו להתקין מרזב שיאפשר למי המזגן לעבור דרכו החוצה? אודה מאוד על הבהרה עקרונית
שלום חנה, 1. צינור הביוב המשותף וכן הקירות החיצוניים של הבית המשותף הם רכוש משותף של כלל בעלי הדירות. בעל דירה אינו רשאי לנתק את צינור הביוב של דירתו מהמערכת המרכזית המשותפת ולחבר אותה לצינור עצמאי דרך קיר הבניין . את רשאית לתבוע ממנו לבטל את הבנייה הבלתי חוקית בתביעה למפקח על רישום המקרקעין או להתלונן ברשות המקומית על הבנייה הבלתי חוקית. 2. עליך לוודא שמי המזגן שלך ינוקזו באמצעות צינור שתתקיני על חשבונך לנקודה שתקלוט את המים או לקרקע החצר. שאלת הקדימות בזמנים איננה רלבנטית.
תודה רבה ! עזרת לי מאוד. בדבר ניקוז המזגן הבנתי שאין הוא חייב לממן זאת אבל לא ציינתי, שהמרפסת המדוברת היא חלק מרצף בנייה שאינו מאפשר גישה כלשהיא לחצר. מעין פיר המגודר בחדרים נוספים שנבנו. האפשרות היחידה היא ניקוז לפתח ניקוז המרפסת שלו הפתוחה בתוך הפיר. השאלה הנשאלת היא: האם עלי לשאת בהוצאות המרזב שיוביל לפתח הניקוז במרפסת של השכן ומאידך מחובתו להרשות לי זאת ולא לדרוש ממני העברת המזגן וכו'?
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי