מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
שימוש בחניה שרשומה בטאבו דירה משותפת
היי, ברשותי דירה אשר נתקבלה בירושה מהוריי, הדירה רשומה על שמי ועל שם אחי. לפני מספר חודשים בתו של אחי קנתה דירה בבניין ללא חנייה ודורשת את החניה בשבילה, הרכב שלי נמצא בדירה בסופי השבוע בלבד ואינה מוכנה לאפשר לי לחנות שם. מה עלי לעשות? מה החוק אומר לגבי זה? (החניה רשומה בטאבו על שם הדירה שלי ושל אחי, חשוב לציין אני גר שם, הוא לא)
לאחייניתך אין זכויות בדירת מגוריך והיא אינה זכאית להשתלט על החניה או למנוע ממך לחנות בחניה הצמודה לדירת מגוריך. יחד עם זאת אינך יכול להתעלם מזכותו של אחיך לעשות בדירה שימוש סביר ודומה לשלך אלא אם הוסכם ביניכם אחרת. אם אחייניתך לא תכבד את זכויותיך אתה זכאי לעתור לצו מניעה שיאסור עליה לחנות בחנייה של דירת מגוריך.
אין הסכם כתוב ביני לבין אחי, אך אני גר בדירה עוד מהימים בהם הורינו היו בחיים, ולאחר מותם המשכתי לגור שם כבר כ-6-7 שנים, האם זה שווה ערך להסכם כלשהו שהוא מסכים לכך שעד שנחליט על חלוקת רכוש אני זה שגר בדירה?
הסכם הוא הסכם גם אם לא נערך בכתב. כפי שאני מבין מדבריך ההסכם מתייחס לשימושך בדירה אבל אינו מקנה לך זכויות בעלות או זכויות יתר בדירה. הדירה לא ניתנת לחלוקה ולכן פירוק השיתוף בדירה יעשה בדרך של מכירתה. אחד מכם רשאי לרכוש את חלקו של אחיו או אם לא תגיעו להסכם הדירה תימכר לצד ג' והתמורה תחולק ביניכם.
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי