מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
צינור ניקוז מגג השכנה
אני גרה בקומה ראשונה לפני שנים השכנים בנו מעלינו השכן הכניס צינור ניקוז בתוך העמוד של הבנייה מלמעלה עד למטה ללא ידעיתנו, זה עובר בעמוד במטבח ובחדר למטה, כששיפצנו למטה ופתחנו דלת בין שני עמודים פתאום ראינו לתדהמתנו צינור בפנים העמוד נגשנו לשכנה והיא אמרה שהיא לא ידעה על כך כי זה תיכנון של בעלה שנפטר בינתיים, והיא לא מסכימה לבטל את הצינור ולהוריד צינור חיצוני ממש לא מסכימה, ביום חורפי וגשום התפוצץ לנו הצינור בחדר של הילד באמצע הצינור אני לא מאחלת לאף אחד איזה לילה כל הלילה נשפך כמו נחל מהצינור הרס לילד את ארון הבגדים,מיטה זוגית והמזרן מחשב נייד כל החדר נהרס לא הצלחנו להפסיק את הזרם עד הבוקר שהפסיק הגשם, בכיתי צעקתי השכנים לא ידעו איך לעזור, והשכנה לא עניין אותה החדרים למטה ספגו לחות אי אפשר לנשום למטה הרסה לנו את החיים הצינור עדיין בפנים העמוד סתמנו אותו לבינתיים אבל אנחנו רוצים לדעת אם אפשר לדרוש ממנה לבטל את הצינור ולעשות צינור חיצוני זאת אישה מהמעמד הגבוהה וכסף לא מדבר אליה והיא עובדת במקום שהיא יכולה לעשות הכל,אנחנו ממש אין לנו בשביל להתמודד איתה צריך מישהו שיעמיד אותה במקום אחד ולתמיד
שלום נועה, לא ברור לי אם הצינור הוא חלק מהרכוש המשותף או צינור פרטי שהרי בעל דירה אינו יכול "להכניס" צינור בתוך עמוד לאחר בנייתו. מקובל שצינורות מוכנסים לעמודים במהלך הבנייה והיציקה הן משום שהעמוד מגן על הצינור והן כדי למנוע צנרת מכוערת על הקיר החיצוני של הבית. אינני מכיר את תכניות הבנייה של ביתכם ולא אוכל לייעץ לכם בתחום האדריכלות או הבנייה שאינני מומחה בהם.
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי