לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיכל כהן

שער בחצר האחורית [בתחום הרכוש המשותף]

בעלת דירת קרקע ביקשה באספת הדיירים להציב שער בחצר האחורית בטענה שנכנסים כלבים וזרים. [הטענות מופרכות כוונתה לספח את השטח הצמוד לדירת הקרקע שלה], למעשה החצר האחורית מוקפת בגדר חיצונית בגובה 1.50מ' עד 2.50מ' רק בתחום הרכוש המשותף זה פתוח, אספת הדיירים אישרה את הצבת השער. השער למעשה יפריד את החצר האחורית משטח הרכוש המשותף. בבית 11בעלי דירות עליו חל התקנון המצוי, בפועל רק אני, בעלת דירת הקרקע ועוד בעל דירה מתגוררים בבניין, היתר משכירים את הדירות שלהם. שאלתי: האם השער המבוקש, עונה על ההגדרה - רכוש משותף, שכן, השער הוא לבקשתה האישית, לי הוא משמש מטרד ופגיעה. בצד של החצר האחורית עוד 2 דירות[דירת קרקע 3 קומות] שגם אותם השער לא ישרת. אם זה לא עונה על ההגדרה רכוש משותף, האם אני מחוייבת לשלם עבור השער [בעת גמר בניית הבניין לא היה שער, התוכנית המיועדת לחצר האחורית - שטח פתוח לגינת נוי], אני רוצה לבקש צו מניעה לשער, האם יש לי סיכוי אצל המפקח על רישום המקרקעין?

עו"ד דניאל רותם

שלום מיכל, לא אתיימר לומר לך מה סיכוייך אצל המפקח על רישום המקרקעין שכן לא עיינתי במסמכי הרישום של הבית המשותף ( התשריט, בו מתוארת החצר וצו הרישום ). החצר כולה היא חלק של הרכוש המשותף. גם השער שהוחלט להוסיף יהיה רכוש משותף. אם את מאמינה כי התקנת השער תגרום לך מטרד ותוכלי לשכנע את המפקח בצדקת טענתך תוכלי לעתור לצו מניעה שיאסור את התקנת השער שיפריד בין חלק החצר המכונה החצר האחורית ליתר חלקי החצר.

מיכל כהן

תודה על התשובה. אני הוצאתי תשריט הבית אין הצמדות לאף דירה. השטח כולו רכוש משותף. בהיתר המילולי החתום שניתן לבניית הבניין כתוב בקומת קרקע: חדר זבל חדר דוד דירת 2 חדרים דירת חדר שטח פתוח וגדר. הצבת השער תשנה את חזות הבניין ודירת הקרקע תיראה כדירת גן. כל המתקנים: מוני מים, גז, של 4 הדירות בצד הזה נמצאים שם. האם אתה מכיר פסק דין שלמרות החלטת אספת דיירים המפקח קיבל את התביעה?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים