מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
ראש הועד מתחמק מתיקון קולטי שמש
שלום רב, זמן קצר לאחר הסערה לפני כמה שבוע, הקולט שמש הפסיק לחמם ונאלצתי להדליק את הדוד, פניתי אל הועד, והרגשתי שהוא די מעוניין להתחמק מהעניין בטענה הזויה "שאנחנו גרים בקומה האחרונה, אין מספיק שמש חזקה, ולא יקרה שום דבר אם אני אדליק את הדוד" ביקשתי שיזמין את מי שצריך כדי שיעלה למעלה ויבדוק, אני לא צריך לשם חשמל יקר בגלל שהקולט שמש לא עובד, זה היה במוצ''ש האחרון, היום שוב באתי אליו כדי לראות מה התקדם והוא אמר לי שהיום הם היו צריכים להגיע ובסוף הם לא הגיעו והוא יטפל בזה, לדעתי הוא מתחמק מהעניין אולי בגלל התשלום, או בגלל שאני אדם שקט ולא צעקן, בכל מקרה אני משלם ועד באופן קבוע בבניין במשך שנתיים שאני גר בו, מעולם לא החמצתי תשלום, עכשיו אני אמור לתת את הצ'קים לשנת 2014 ואני חושב לעקב את התשלום עד אשר הוא יתקן את הקולט שמש, אני מתאר לעצמי שזה לא חוקי, אבל זה נראה לי לא פייר שאין לי שום זכויות בתור דייר, כך זה נראה. כי הוא עלול לתבוע אותי, אשמח לשמוע את דעתך. תודה
שלום פרדי, בכל מקרה אתה חייב לשלם את התשלום השוטף לוועד הבית ואינך זכאי לעכב תשלום. אל תהסס "לנדנד" לועד הבית בעניינך. רק אם יתברר לך לאחר זמן כי ועד הבית לא ממלא את תפקידו תוכל ליזום אסיפה כללית של בעלי הדירות בבית ולהעביר החלטה על בחירת ועד חדש. האסיפה הכללית מוסמכת גם להסמיך אדם אחר כלשהו להזמין בעל מקצוע לביצוע הבדיקה או התיקון על חשבון קופת הבית המשותף. אתה רשאי גם לסכם עם ועד הבית כי אתה תזמין את הטכנאי ועלות הבדיקה וגם/או התיקון תשולם ע"י ועד הבית או שתוחזר לך אם אתה תשלם עבורה מכספך.
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי