מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
השתתפות דירת מרתף בתשלום הוצאות מעלית
האם גם דירת מרתף צריכה להשתתף בהוצאות על מעלית שלא נבנתה עם הבניין. לאותה דירה יש משאבת ניקוז נפרדת ובריכת ביוב נפרדת שמחוברת לביוב של הבית המשותף שהוא יותר גבוה. בעבר היו תיקונים עקב סתימות בבריכה ותקלות במשאבה. היו אלו תיקונים מאוד יקרים של אלפי שקלים וודאי יהיו עוד בעיות בעתיד. הוועד לא משתתף בתיקונים אלו. האם זה הוגן שאנחנו נשתתף בתיקונים של המעלית? האם אפשר לפנות למפקח בעניין זה? תודה.
שלום מתי, כדי להשיב לך תשובה מוסמכת צריך לעיין במסמכי הרישום של הבית המשותף ובמיוחד בתקנון הבית המשותף. לכאורה, בהתבסס אך ורק על דבריך, נראה לי כי יש יסוד לתלונתך. אתה זכאי תמיד לעתור למפקח על רישום המקרקעין. אולם, בטרם תעשה זאת, מומלץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני מקרקעין לאחר שתציג בפניו את מסמכי הרישום של הבית המשותף ואת כל יתר העובדות הרלבנטיות
שלום, ברשותי בית ברחוב נחל שורק 18/5 בעיר מודעין - מכבים רעות, הבית שלי הוא דופלקס שבנוי במדרון ההר, מתחתי יש ארבע דירות בשני מפלסים יורדים. הדיירים מתחתי בונים מעלית מול ביתי (ברחבה של ביתי) ללא אישורי וללא בקשתי, אנו שני דיירים שאף אחד לא שאל אותנו, הם ניצלו את המצב שאני לא נמצא הרבה בארץ והיגשו בקשה למעלית בלי לשאול אותי ואת הדיירים ממול שבדיוק קנו את הדירה. יש להם היתר מהעירייה (אנו לא קבלנו את הדואר הרשום) והם לא שאלו אותנו, לפי חוקי מדינת ישראל (מפקח משרד המשפטים) הם היו חייבים לבקש היתר מאתנו מכוון שהמעלית נבנית לשימושם האישי בלבד ומול הנכס שלנו (רחבת הכניסה לביתנו) כך שהם לא פעלו על פי חוק, רציתי לדעת מה עלי לעשות? אני מצטער על האימייל המפוזר ואולי המבולבל שלי. בברכה ותודה מראש מוריס אייל
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי