מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
ריצוף חלק משטח החצר המהוה רכוש המשותף
יצא פסק דין כנגד יו" הוועד האוסר עליו בין השאר להתקין כל דבר המחובר לקרקע בשטח המשותף (דירתו בקומת הקרקע). בעקבות פסק זה, החל היו"ר להעביר במרץ החלטות בכאילו אסיפות דיירים לאשר ריצוף של השטח המשותף שליד דירות הקרקע (רק בעלי העניין המקורבים אליו מופיעים, וזאת רק לאחר שהוא מכנס אותם ומסכם איתם על החלטות שונות לפני הכביכול האסיפה הרשמית). כל זאת על מנת בכל זאת, למרות הפסיקה שיצאה כנגדו, הוא יוכל בעתיד לטעון שדירות קרקע אחרות גם ריצפו את השטח שליד דירתם. שאלתי אם כן היא: האם יוכל היו"ר לטעון טענה שכזו? האם הפסק שיצא נגדו ניתן לשינוי לאור השינוי שנעשה בשימוש בשטח המשותף שבבניין? תודה מקרב לב.
שלום, האם אתה יכול לשלוח לי את הפסק דין שאתה מזכיר. כי לי יש בעייה דומה עם נציגת הוועד בעלת דירת קרקע שרוצה לבנות גדר בתוך החצר. אני ממש אודה לך אם תוכל לשלוח לי את הפסק דין. במידה וכן, תודיע לי בפורום זה ואני אשלח לך את המייל שלי. תודה . מיכל כהן.
חוקית,אין ללגדר שטח משותף ו/או להסתיר את הניראה . חובה להשאיר את השטח פתוח לכלל דיירי הבניין ולאפשר שימוש דומה בכל השטח המשותף. אלא מיי? תמיד אפשר להפעיל צעדים שהם מעבר לחוק, כדוגמת ריצוף שטח משותף כביכול לשימוש כלל הדיירים בבניין, לא כל שכן אם מדובר ביו"ר הוועד בעל הכוח בבניין וכאשר מדובר במפקח על מקרקעין מושחת. זו אכן בעיה, האם ראית את תוכנית הטלויזיה האחרונה בערוץ 1 שבה פרשו לפנינו מקצת ממעללי רשויות המיסים, השופטים, הפרקליטות, יועצי ראש הממשלה, המשטרה וכל השאר? אכן, לצערינו מדינתינו הקטנה נמנית בין המדינות הנישלטות ע"י המאפיה.
שלום, אם ריצוף חלקים של החצר מהווה מטרד או פוגע בזכותך ליהנות מהשמוש בחצר המשותפת, אתה רשאי לעתור למפקח לצו מניעה שיאסור את הריצוף או אף לצו עשה שיחייב את מי שריצף להסיר את הריצוף. הכלל המנחה הוא שכל אחד מבעלי הדירות יעשה בחצר שימוש סביר שלא יפגע באפשרותיותים של יתר בעלי הדירות לעשות גם הם שימוש סביר בחצר המשותפת. בנייה בתחום החצר ללא היתר בנייה דין עשויה להיות גם עבירה על הוראות חוק התכנון והבניה. הרשות המקומית חייבת לאכוף את חוקי התכנון והבנייה בתחום שיפוטה. עליך לעמוד על המשמר ולא להשתהות בהגשת התביעה לצו מניעה מאחר שכל שיהוי עלול להתפרש כהסכמה בשתיקה שלך ולמנוע מתן צו מניעה.
תודה על התשובה. אך למעשה לא קיבלתי תשובה לשאלתי בנוגע לקבלת אישור ריצוף שטח משותף ע"י הכביכול אסיפת דיירים למרות ולאחר פסק דין של המפקח האוסר להתקין כל דבר המחובר לקרקע על שטח משותף מסויים (ליד דירת יו"ר הוועד). האם יו"ר הוועד יכול לשנות פסק הדין בטענה שדיירים אחרים גם ריצפו (עדיין לא, אך יו"ר הוועד הצליח במירמה להעביר החלטה על אישור שכזה). סליחה על ההטרדה ותודה לתשובתכם.
שלום, החלטות אסיפת הדיירים אינן משנות את הוראות החוק את תוצאות פסק הדין. בעל הדירה המכהן עתה כיו"ר הועד אינו יכול להסתמך על טענה כי גם דיירים אחרים ריצפו. כתבתי לך, כי זכותך להתנגד לכל פעולה הפוגעת בזכויותיך לשימוש סביר בחצר ולכל "סיפוח" של חלק מהחצר המשותפת לדירה כלשהי. ההחלטה שעברה באסיפה היא לכאורה בלתי חוקית אם היא מאפשרת לבעל דירה כלשהו לספח לשימוש ייחודי שלו חלק מהחצר המשותפת.
חן חן על התשובה המפורטת. כפי שהבנו אם השטח המרוצף אינו מגודר ופתוח לכלל הדיירים אין מדובר כאן בשימוש ייחודי ועל כן רשאית האסיפה לאשר הריצוף בתנאים אלו. האם נכון הדבר? הרבה תודות ויישר כח!!
שלום, האסיפה הכללית זכאית להחליט על ריצוף חלק מהחצר ובלבד שלא מדובר על גריעת שטחים של החצר המשותפת ו"סיפוחם" לדירות מסוימות לשימוש בלעדי של בעלי הדירות מסוימות.
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי