מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
התנהלות ועד בשחור וללא החלטת רוב
לפני חודשיים הדייר שבוועד ביקש את חלקי (2500 שח מתוך 12 דיירים )בשיפוץ עתידי( שכולל צביעת 5 קומות החלפת 19 גופי תאורה והוספת קרמיקה 30 מטר בלובי).הוסכם במיסרון איתו שיהיו כמה הצעות מחיר ואותן הצעות יבחנו בישיבת וועד וקבלן המבצע יקבע ע"יי רוב .בפועל הוא בחר לבדו פועל מטעמו מבלי לקיים את אותה ישבת בחירת הקבלן על פי רוב .ואף לא יידע את הדיירים שישנם עוד הצעות . בנוסף שילם לפועל מטעמו 22 אלף בשחור עבודה בלבד .סכום זה גבוהה פי 2 מהנורמל .(על חומרי הגלם כן הציג חשבוניות) .ביום התחלת העבודה נשאל הפועל עיי מספר דיירים כמה כסף סגרו איתו... אך הפועל ענה " הדייר שבוועד אמר לי לא להגיד" .. בסיום העבודה הדייר דרש ממני לשלם את הסכום ממני אך אני מסרב מאחר שהוא הפר את כל ההסכמים שנקבעו . 1.שבחירת הקבלן תעשה עיי רוב הדיירים לאחר הצגת כמה הצעות מחיר 2.ושכל התהליך ילווה בחשבוניות כחוק . עצם הפעולות הללו ובייחוד שמחיר הפועל מוגזם גורם לי לחשוד שאותה דייר שבוועד מועל בכספי הדיירים .. חשוב לציין ששאר הדיירים כבר שילמו לו כל חודש במהלך שנתיים תוספת עתידית לשיפוץ הנ"ל אזי כספם היה שבוי בקופת הוועד . אז טענת התשלום היא רק נגדי כעת . למרות שישנם 2 דיירים לפחות שמילאו תצהיר שהם מרגישים שרימו אותם בימים אלו הוא שלח תביעה נגדי לתשלום הסכום הנל האם הצדק איתו ? ומה עושים במקרה כזה
לנוכח הטענות לחריגה מסמכות, התנהלות בניגוד להחלטות שנתקבלו באסיפות, אי שקיפות ו/או אי סדרים נוספים וכל שכן לנוכח טענתך להתנהלות פסולה ובלתי חוקית בכספים, ניתן (ולדעתי גם רצוי) לעמוד על זכויותיכם ולנקוט בפעולות (למשל באמצעות מכתב התראה ו/או כינוס אסיפת דיירים לקבלת החלטות ו/או הגשת תביעה למפקח). ככל שיש צורך ביעוץ נוסף ו/או בייצוג מוזמן ליצור קשר טלפוני או במייל עם מנהלת הפורום
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי