לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מגי

הועד טוען שאין לו חשבוניות על הוצאות התיקונים והזיפות

ועד הבית דורש מכל דייר לשלם סך של 1500 שח עבור תיקוני אינסטלציה, הארקה וזיפות הגג. ראינו שבוצעו תיקונים, אבל אין לוועד שום חשבונית להציג ולהוכיח את עלות התיקונים (שהיא בנוסף לדמי הועד הרגילים, שעבורם איננו מקבלים קבלות כלל). האם אני חייבת לשלם 1500 שח בנוסף לדמי הועד השוטפים? כשאני מבקשת לראות חשבוניות, הועד אומר לי שאם אני רוצה שאנהל אני את הועד והתיקונים.

עו"ד דניאל רותם

שלום מגי, ועד הבית זכאי לגבות מכל אחד מבעלי הדירות את חלקו היחסי בהוצאות אחזקתו וניהולו של הבית המשותף. את חייבת לשלם את חלקך היחסי בכל ההוצאות שהוציא הוועד עבור אחזקתו וניהולו של הרכוש המשותף. מפנייתך הבנתי כי המחלוקת היא רק בכמה הסתכמו הוצאות התיקונים. יתכן אמנם כי ועד הבית לא קיבל חשבוניות מס ערוכות כדין מבעלי המקצוע שביצעו את העבודות. אבל ניתן להוכיח את שיעור ההוצאות שהוציא הוועד גם באמצעים אחרים כגון הצגת העתקי השיקים ששולמו לבעלי המקצוע או קבלות הצגת דף הבנק. אם ועד הבית יגיש נגדך תביעה למפקח על רישום המקרקעין הוא יידרש להוכיח את כל ההוצאות ולשכנע את המפקח כי הוא אכן הוציא את ההוצאות. אם הוועד יוכיח את ההוצאות המפקח יחייב אותך לשלם את חלקך היחסי בהתאם להוראות התקנון. ועד הבית חייב לתת לך קבלה בגין כל תשלום. ניתן לרכוש פנקסי קבלות בחנויות למכשירי כתיבה. את זכאית לעתור למפקח בתביעה לחייב את הוועד לאפשר לך לעיין בספרי החשבונות של הוועד .

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים