לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוסי

מכירת דירה משותפת בין אחים

היי עו"ד דניאל רותם, בעבר פניתי אליך, ברשותי דירה משותפת עם אחי, אני גר בדירה משנת 1999 אצל הורי, אשר נפטרו בשנת 2007. הדירה הועברה בירושה אלי ואל אחי, אני חי בדירה מאז, בתחילה סוכם בע"פ שאשלם לו חצי שכ"ד, אך לבסוף לאחר מספר חודשים סוכם ביני לבינו (שוב בע"פ) כי איני יכול לעמוד בתשלומים ולא הייתה כל דרישה ממנו (כיום לטענתו הוא אומר שסוכם שאחיה עד סוף חיי והדירה תתחלק בין ילדנו כל אחד רבע - לי יש בן אחד ולו שלושה ילדים). בסופו של דבר לאחר שיחה ארוכה הגענו להסכמה על מכירת הדירה, כרגע היא מוצעת למכירה לקונים, הוא דורש רטרואקטיבית את תשלומי שכ"ד עם ניקוי של הוצאות שותפות בהן הוא אינו השתתף. (מחיר ממוצע לדירה שכזו באזור הינה כמליון וחצי הוא הציע לי מחצית מ-1.2 מליון וסירבתי) יש לציין, לפני מספר חודשים ביתו עברה לגור בדירה, השתלטה על החניה, החליטה שמי שתופס את החניה ראשון הוא זה שיחנה בה, הרגשתי הייתה שכל הריב והחיכוכים נגרמים בגלל עניין החניה ועל כן החלטתי כי הנני מעדיף לעשות את חלוקת הרכוש. לאחר כל השיחה, הוא חזר בטענה שהוא לא מוכן למכור לאף אדם ולא יהיה מוכן לחתום על חוזה, אלא אם הוא קונה את החניה מאיתנו. איני מוכן למכור לו את החניה כי הדבר יגרום לירידת ערך הדירה, ולקושי רב במכירתה עקב כך שהדירה נמצאת באזור מרכזי בעיר וחניה זה דבר חשוב באזור זה (יש לציין, שוב נושא החניה עולה והויכוחים מגיעים בגלל נושא זה) רציתי לדעת, קודם כל, האם עקב כך שחייתי בדירת הורי עוד לפני קבלת הדירה בירושה מקנה לי זכויות כלשהן על הדירה? בנוסף, מה עמדת החוק לגבי אי הסכמתו למכור ביחד עם החניה (אשר רשומה בטאבו), והאם יש עילה לפנות לבית משפט בנושא זה?

עו"ד דניאל רותם

שלום, החנייה היא חלק בלתי נפרד מהדירה ואין שום הצדקה לדרישתו של אחיך כי תוותר על החנייה. לפי דעתי, העובדה שגרת בדירה בזמן שהוריכם היו בחיים לא מקנה לך היום זכויות יתר בדירה. אתה זכאי בכל עת להגיש תביעה לפירוק השיתוף בדירה. מגמת הפסיקה היא כי אין צורך בנימוק כלשהו כדי להצדיק את פירוק השיתוף. בית המשפט יצווה למכור את הדירה ( כמובן, כולל החניה הצמודה לה ) למציע שייתן לכם את ההצעה הטובה ביותר. לכל אחד מכם יש זכות להציע למשנהו לרכוש ממנו את חלקו בדירה בתנאי שהצעתו לא תהיה גרועה מהצעתו של צד שלישי כלשהו. בהיעדר שיתוף פעולה ביניכם ימנה ביהמ"ש כונס נכסים שימכור עבורכם את הדירה. ביהמ"ש יפסוק את שכרו של הכונס ויסמיך אותו ליטול את שכרו מתוך הכספים שהכונס יגבה עבורכם תמורת הדירה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים