מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
ניקוז גג מתחת לקומה שהוספה
אני גרה בבנין משותף, בו ישנה אפשרות בניה על הגג לכל דיירי הקומה העליונה. הניקוז המקורי של מי הגשמים מהגגות נמצא בתוך הקיר בדירה שלי. לפני כמה שנים הוספתי אני קומה, ובשל טעות תכנונית, ניקזנו את יתר הגג (שטרם נבנה עליו)+גג הקומה שהוספה אל צינור, שעובר מתחת לרצפות הקומה שהוספה, ומתחבר לניקוז המשותף. הדבר גורם לי נזילות חמורות ביותר. כעת הוסיפו הדיירים שמולי את הקומה העליונה, וחרף התנגדותי, וסיכום שהיה בינינו, להשקיע בצינור ניקוז חיצוני, התחברו גם הם לאותו צינור ניקוז. שאלותי הן: א. האם הם יכולים לכפות עלי שימוש בניקוז שעובר מתחת לדירתי, בטענה, שהניקוז המשותף המקורי נמצא בצד שלי. ב. האם יש לי זכות להטיל ווטו על שימוש בצינור זה כיוון שגורם לי לנזילות? ג. אחרי שכבר השקיעו בשיפועים לכיוון הצינור - על מי מוטלת עלות השינוי?
שלום תמר, אם צינור הניקוז הוא רכוש משותף יש לכל אחד מבעלי הדירות זכות להתחבר אליו. אין שום סיבה שהצינור ידלוף או יפריע לשימושך הסביר בדירתך. אם הצינור הוא אכן רכוש משותף עלות תיקונו צריכה לחול על וועד הבית. אינני מכיר את ההסכם בינך לבין שכניך ולכן לא אוכל לחוות דעה אם את זכאית להסתמך על ההסכם. אני ממליץ כי תתייעצי עם עו"ד המתמחה בדיני מקרקעין שיבדוק גם את תקנון הבית המשותף, פרטי ההסכם בינך לבין השכנים והזכויות הקנייניות בביתכם.
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי