מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
תשלום לשכן עבור בנייה כאשר יש לי היתר בנייה
אני גר בקומה 3 בבניין של 3 קומות. לאחרונה סיימתי לבנות עליית גג. כמובן עם אישורים והיתר בנייה. כל השכנים חתמו לי בזמנו עבור ההיתר חוץ משכן אחד שהתנגד היות והוא רצה על החתימה סך 15000 דולר.(במילים - 15 אלף דולר). ההוא שלח ג"כ את התנגדותו לעירייה בכל מיני טענות סרק שנדחו על הסף. היות ומספיק בשביל ההיתר 75 % מהשכנים קיבלתי את ההיתר. היום קיבלתי מהשכן מכתב שבו הוא דורש לתת לו את החלק המגיע לו היות והגג שיך גם לו, הוא דורש לקרוא לשמאי לבדוק כמה צריך לשלם לו. ברצוני לשאול האם לפי החוק, אם יש לי היתר בנייה כדת וכדין צריך אני לשלם לשכן או לא? אציין גם כן שהגג הוא גג רעפים שלא היו יכולים לעשות בו שום שימוש...
שלום, אין שום קשר בין העובדה כי קיבלת היתר בנייה ובנית את תוספת הדירה לדירתך כדין לשאלת זכותו של השכן לקבל פיצוי - אם יתברר כי אכן היו לו זכויות בעלות בגג ואתה בנית, בין היתר, גם על שטח השייך לשכנך. עליך להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני מקרקעין כדי שיבדוק מי הבעלים הרשומים של השטח שעליו בנית את תוספת הבנייה וכן אם ניצלת זכויות בנייה של השכן ואם אכן יתברר כי ניצלת זכויות קנייניות של השכן תצטרך להיעזר בהערכה של שמאי מקרקעין שייתן חוות דעת מה שוויין של הזכויות הקנייניות של השכן שאותן ניצלת.
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי