רוני

מצלמה נסתרת בבניין ציבורי ללא ידעת הדיירים

אנו וועד הבניין. התברר כי אחד הדיירים התקין מצלמה נסתרת בתקרת לובי בקומה שלו, בסמוך למעליות. הנושא עלה בעקבות תלונות של דיירים כי הדייר יודע מי נפגש עם מי וכדומה. האם מותר הדבר? להתקין מצלמה נסתרת? האם ניתן לפעול פלילית בנושא? כיצד והאם ניתן לפעול משפטית בנושא? אגב לא ידוע אם קיים גם מקליט סאונד בנוסף למצלמה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום רוני, חדר המדרגות הוא רכוש משותף של כלל בעלי הדירות בבית ואסור למי מהדיירים להתקין בו מתקן כלשהו ללא אישור מפורש מראש מועד הבית המייצג את כלל הדיירים והוא המוסמך הבלעדי לנהל את הרכוש המשותף. וועד הבית רשאי לדרוש ממתקין המצלמה להסירה לאלתר. אם מתקין המצלמה יסרב, ניתן להגיש תביעה לצו עשה שיחייב אותו להסיר את המצלמה. את התביעה ניתן להגיש למפקח על רישום המקרקעין או לבית משפט השלום. לעניות דעתי, התקנת המצלמה ברשות הרבים איננה עבירה פלילית עפ"י חוק הגנת הפרטיות. יתכן כי ניתן יהיה להגדיר אותה כהסגת גבול שכן חדר המדרגות מנוהל ע"י הוועד.