מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
האם אאלץ לשלם, ומה קנה המידה אם כן?
שלום, אני מתגורר בבניין ישן בת"א, בן 3 קומות. קניתי את הדירה מהשכנים שגרים מתחתיי שהיו בעלי שתי הדירות (מעל ומתחת). לפני כעשר שנים בעודם בעלי שתי הדירות, הם הרחיבו את הדירה התחתונה ב30 מ"ר ועל ההרחבה שבדירה התחתונה, סידרו בדירה העליונה מרפסת (אטמו וריצפו את הגג, בנו מעקות בטון וכו.). המרפסות של הדירה העליונה לא רשומות בטאבו ובתרשים הבניין. לפני מספר שנים קניתי מהם את הדירה 50 מ"ר. והשתמשתי במרפסות כרגיל. לפני חודש הם מכרו גם את הדירה התחתונה. האם בעלי הדירה החדשים יכולים "לעשות לי בעיות" על השימוש במרפסות, שכן הן לא רשומות כחלק מהדירה שלי? האם אצטרך כעת לקנות זכויות על הגג של ההרחבה של השכנים מלמטה עבור המרפסת שכבר בנויה? אם כן, מה בערך קנה המידה של קנייה כזאת? שימוש ב30 מ"ר גג בת"א - האם מדובר באלפי שקלים? עשרות אלפי? מאות אלפי? תודה!
עצם השמאות אינה לדעתי (דעת הדיוט, אך לאחר עיון בפסקי דין) בעיה. יש מחירון דקל, המקובל בכל בתי המשפט. אם מחירון דקל מוסכם (וצריך סיבה מיוחדת לסטות ממנו) אז אפשר לחסוך השמאות והוצאותיה לשני הצדדים. אילן
שלום רוני, כדי להשיב לשאלתך צריך לבדוק את כל מסמכי הרישום של הבית וכן את המסמכים בתיק הבניין בעת"א. בנוסף, כדי להעריך את שווי השימוש תזדקק לחוות דעת של שמאי מקרקעין. הפורום הנוכחי מיועד לתת הדרכה ראשונית ועקרונית בלבד. לפני שנים רבות הוסמכתי לעבוד כעו"ד. ברם, הסמכות להעריך שווי של מקרקעין או את שווי השימוש בהם מסורה אך ורק לשמאי מקרקעין.
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי