לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
משה ע

דיירת מרעישה בצורה מוגזמת

שלום רב, אני מתגורר בבניין משותף, בסמוך אליי מתגורר זוג מבוגר (60+), שניהם רבים יומם ולילה והצעקות של האישה מרעידות, ברוב שעות היממה, בעיקר בשעות הערב ואפילו הלילה המאוחרות, את הקומה. יש לי איתם קיר משותף, ואנו שומעים את הצעקות שלה כל הזמן בצורה ממש מטרידה, הצעקות שלה על בעלה כוללות קללות וגידופים ברמה הכי נמוכה שאפשר, כדי להקניט את בעלה היא מגבירה את הווליום של הטלוויזיה והרעש של הטלוויזיה שלה גם הוא חודר אלינו לסלון. כמו כן, במתכוון או לא, היא משאירה את הטלוויזיה שלה דלוקה ויורדת מהבית, למרות שלא מדובר בשעות מנוחה, הדבר ממש מטריף אותנו ואנו יושבים בביתנו בעצבים ובחוסר מנוחה. בשבוע האחרון החלה להשאיר את השפה שלה בחדר המדרגות (שקיות פתוחות). תליית שלט בלוח המודעות של הבניין רק הגבירה את הסרחון של האשפה. חשוב לציין כי הזוג מתגורר בשכירות. פנייה של אחד הדיירים לבעל הדירה לא עזרה ומרבית הדיירים לא יודעים מה לעשות עימה. אנו הורים לתינוקת קטנה וממש אובדי עצות, מחד הבנו שניתן להתלונן במשטרה אך חוששים שהיא תעשה בכוונה ותגביר את הרעש או תרע את המצב. אודה לכל מי שיכול לעזור או להציע מה ניתן לעשות עם סוג כזה של מטרד. מזה תקופה ארוכה אנו יושבים בביתנו בחוסר נחת ובעצבים. בתודה מראש,

יותם

מניסיון רק לחץ על בעלת הדירה באופן עקיף על בעיה אחרת יגרום להם להוציא את הדיירים! בשום אופן לא משטרה מדובר בפסיכופטים לא תחנך אותם להפך! הבעיה בעל הדירה!

עו"ד דניאל רותם

שלום, אתה זכאי להתלונן בגין מטרד הרעש במשטרה וכן אתה זכאי להגיש תביעה נגד השכנים שמדירתם בוקע הרעש הבלתי סביר. כדי להבטיח את סיכוייך לזכות בסעד מוטב שתתעד את הרעש באמצעות הקלטתו וכן לוודא בעת ההקלטה שתציין בקולך את מועד ההקלטה לרבות שעת תחילת ההקלטה וסיומה. כמו כן רצוי שתתעד גם את המטרדים האחרים כמו שקית האשפה באמצעות צילומים. אתם רשאים להגיש תביעה לצו מניעה נגד השכנים המטרידים ואף לבקש פיצויים בגין המטרדים. ברם, עליכם לזכור כי עליכם להוכיח את העובדות להם אתם טוענים. מטעם זה מוטב שתתעדו את המטרדים כאמור לעיל.

משה ע

המון תודה על התשובה ועל ההתייחסות העניינית. אני בהחלט אתחיל לתעד את האירועים (למרות שאני מקווה שייפסקו אבל כנראה שזה לא יקרה מעצמו), מקווה שזה יביא לפתרון הבעייה. תודה רבה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים