לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נילי

תביעה לתשלום מנציגות וועד הבית

וועד הבית מסרבת בכל תוקף להעביר לי דוח מצב קופה של הבית למרות פניותי המרובות בכל אמצעי התקשורת לא משתפת אותי בשום עניין הקשור לבית וכמובן בעניין התמ"א 38 ,כעת מבקשת ממני לשלם שכ"ט עורך דין עבור התמ"א ההסכמה שלי לתשלום מותנית בזה שתראה לי את מצב הקופה אך היא ממשיכה בסירובה ,החליטה לתבוע אותי ע לאי תשלום אני דיי אובדת עצות ,האם להגיש נגדה צוו עשה למפקחת על הבתים או להמתין לתביעה ממנה ,אציין שמוסר התשלומים שלי הוא גבוה ומעולם לא היו לי בעיות מכל סוג שהוא בעניין .בנוסף לכל זה השתלטה על החניה ועל המקלט בבנין הבניין שלנו רוב רובו מאוכלס בדיירים בשכירות ולכן לבעלי הבתים לא איכפת מההתנהלות בבנין ,מכתביי אליהם נענים בחוסר תגובה ובהתעלמות מוחלטת מודה על תגובה מהירה

עו"ד דניאל רותם

שלום נילי, וועד הבית חייב להמציא לבעלי הדירות דו"ח כספי המפרט את כל התנועות כספיות בשנה החולפת. סעיף 16 של התקנון המצוי קובע כדלקמן:- 16. (א) הגזבר יקבל חשבון לכל הוצאה, ימסור קבלה לכל הכנסה וינהל פנקס הכנסות והוצאות; הגזבר יביא לאישור האספה הכללית הרגילה את הפנקס וכן יביא עמו את החשבונות והקבלות שקיבל, העתקי הקבלות שמסר והמסמכים הנוגעים להם. (ב) הגזבר יערוך דין וחשבון כספי אחת לששה חדשים; הדין וחשבון יכלול גם את פירוט ההשקעות של ההכנסות שהצטברו. (ג) בעל דירה רשאי בכל עת סבירה לעיין בפנקס ההכנסות וההוצאות, בחשבונות, בקבלות ובמסמכים הנוגעים להם ובדין וחשבון הכספי. (ד) הגזבר יפקיד את ההכנסות בחשבון בנק על שם הבית המשותף. (ה) שנת הכספים של הבית המשותף תתחיל ביום 1 בינואר, ותסתיים ביום 31 בדצמבר של אותה שנה; שנת הכספים הראשונה תתחיל ביום רישומו של הבית בפנקס הבתים המשותפים ותסתיים ביום 31 בדצמבר הראשון שלאחר יום הרישום. את זכאית להגיש למפקח\ת על רישום המקרקעין תביעה לצו המחייב את וועד הבית להאפשר לך לעיין בכל ספרי החשבונות של הועד. ההחלטה על ביצוע השיפוץ או הבינוי בהתאם לתמ"א 38 הייתה חייבת להתקבל באסיפת כל בעלי הדירות בבית המשותף. לא ברור לי מדוע את נדרשת לשלם שכ"ט עו"ד. לפי מיטב ידיעתי וניסיוני בדרך כלל היזם משלם גם את שכרו של עוה"ד המייצג את בעלי הדירות. אני ממליץ לך לבקש מהוועד להמציא לעיונך העתק של הסכם ההתקשרות עם עוה"ד כדי שתוכלי לעיין בהסכם ואף להתייעץ במקרה של צורך עם עו"ד מטעמך. כמו כן אני ממליץ לך לתעד את כל שיחותיך עם ועד הבית וכן להמציא להם את דרישותיך בכתב ולשמור ברשותך העתק של כל פנייה ותיעוד על מועד מסירתה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים