לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לירז

ליקויים בהתנהלות וועד הבית

שלום רב, אני בעלת דירה בבנין משותף עם 16 דיירים שמתוכם רק 5 בעלי דירות שמתגוררים והשאר דירות שכורות . ראש הועד בבנין כבר 30 שנה שולט בלעדית בבנין מדובר באדם מעל 70 , אין אספות דיירים כלל, אין דוחות כספיים , כל דרישה שלי למשל לעשות ריסוס נעינת בשלילה , למנקה אין חומרי ניקוי אפילו לא חומר לניקוי רצפות שלא לדבר איך ניראה הסמרטוט שהיא מנקה איתו את המדרגות. " לטענתו," אין כסף. בנין מוזנח בצורה נוראית ובעצם חוץ מלדפוק על דלת השכנים ולצעוק שיש חוב לוועד הוא לא עושה כלום. ברמה האישית אדם לא נעים בכלל שתמיד צועק. פניתי ביוזמתי לתרבות הדיור וטענתי בפניה הכל כולל בקשתי לשלם מיסי וועד לפי גודל דירתי בהשוואה לדירות האחרות אך לצערי התאכזבתי מאד כי נוכחתי לגלות שהגודה נותנת לצערי גיבוי מלא לועד הבית באופן אוטומטי הם לא עזרו לי גם כי כנראה העדיפו שלא להתעמת איתו וגם שעדיף שימשיך לשלם אגרה לאגודה כי גם אם מדובר בראש וועד מושחת ועריץ זה הרי לא משנה אני אם חד הורית שאינה עובדת אין לי כסף לעורכי דין ובעצם אני מוצאת את עצמי די לבד בסיפור הזה בלי כל יכולת להתמודד עם האדם הזה שבנוסף לעובדת היותו חוצפן גדול הוא אדם מבוסס כלכלית מה שנותן לו מין הסתם עוד " כוח" מבקשת את עזרתך לירז, תודה מראש

עו"ד דניאל רותם

שלום לירז, פורום זה נועד לתת לאזרחים הכוונה וייעוץ ראשוני בעניין דיני בתים משותפים ודיני מקרקעין ותו לא. אינני משמש כממלא מקומה של האגודה לתרבות הדיור שהיא גוף ממשלתי הממומן ע"י משרד הבינו והשיכון ותשלומים שהאגודה גובה מדי שנה מוועדי הבתים המשותפים. וועד הבית חייב להמציא לבעלי הדירות\ הדיירים דו"ח כספי ולכנס אחת לשנה אסיפה כללית של בעלי הדירות. את זכאית לעתור למפקח\ת על רישום המקרקעין בתביעה לחייב את וועד הבית לכנס אסיפה כללית, לתת לבעלי הדירות דו"ח כספי המפרט את כל ההוצאות וההכנסות בשנה החולפת וכן לאפשר לך לעיין בכל מסמכי החשבונות. כמו כן את יכולה לעתור לצו שיחייב את הועד לרסס נגד חרקים ויתושים אם יש צורך בכך. גילו והוותק של המתנדב שממלא את תפקיד וועד הבית איננו רלבנטי. אם את מעוניינת ומסוגלת להקדיש זמן ומרץ לנושא ניהול הרכוש המשותף את זכאית להציע את מועמדותך לתפקיד.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים