לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יהודית

החזר מיסי ועד בית

שלום רב, דייר בשכירות המתעתד לעזוב בחודש הבא פנה בבקשה להחזר חלקו היחסי ממיסי הועד שנותרו מהשנה שחלפה מאחר ולטענתו כספים אלו ישמשו בשנה הנוכחית והוא כבר לא יגור בבניין. האם יש בסיס חוקי לדרישתו זו? יצויין כי זו השנה הראשונה 2013 שהועד סיים עם יתרה (לאחר העלאת מיסים) אלא שזו אינה מגיעה ל-20% מהוצאות הועד. תודה על תשובתכם

עו"ד דניאל רותם

שאלתך נוגעת לתחום החוזים ולא לתחום דיני הבתים המשותפים. לדעתי, הדייר צודק. הדייר חייב לשלם את סכום ההשתתפות היחסי בהוצאות ניהולו והחזקתו של הרכוש המשותף של הבית בתקופת החזקתו בדירה ותו לא. אם וועד הבית גבה מהדיירים סכומים העולים על אלו שהוצאו בפועל, עליו להחזיר את התקבולים העודפים לדיירים. בדרך כלל, כאשר אין חילופי דיירים הסכומים העודפים שנגבו בשנה החולפת משמשים את הוועד למימון חלק מההוצאות בשנה הנוכחית ולכן הם לא מוחזרים בפועל לדיירים.

שמוליק

עו"ד רותם הנכבד יואיל נא כבודו לעיין בפיסקי דין של כבוד המפקחת בנתניה ויראה ש"לפעמים" חוק לחוד ופרושים לחוק לחוד אפשר להביא הוכחות שמדובר בלילה אך הפרוש שינתן שזה לא לילה אלא "יום חשוך " ולפעמים ליום ינתן פרוש שזה "לילה בהיר" אז לא להיות בטוח שזה תהיה גם החלטה שיפוטית לא רק זה אלא שכבוד המפקחת לא רואה בעיה בערבוב חשבון שנפתח לצורך שידרוג \שיפוץ הבנין עם קופת הוועד שזה ענין לבעלי הדירה (סבורני שהתשובה תהיה - שהדייר ידרוש החזר מהבעלים או יותר מזה שישתוק כי הוא נהנה זמנית ) ומה אם הוא נפל לגור באמצע השיפוצים??? כולל עברות בניה שהעיריה עצרה ועל אף שנפתח חשבון מיוחד לשיפוץ \ שידרוג וכעת אף נדרשים הדיירים להגדיל את מיסי הוועד כי חסר כסף למה דייר שכיר צריך לשלם עבור עבור שידרוג הדירה של הבעלים רק בגלל שהתחייב בחוזה לשלם ועד בית א אנא מכבודו לא לסמוך יות מדי על הדאגה לצדק מכיון מערכת הצדק ובמיוחד מפקחים שאינם מחויבים להתיחס לדיני הראיות כעו"ד כבודו יודע יותר טוב ממני אני נכוותי מפרשנות מוזרה בעניני ועוד הופתעתי כשהשוותי לפרשנות הפוכה בענין דומה בפסק דין של אזרח אחר עד כדי כך הזוי שבקשה לאורכה להגשת ערער (בזכות ) במחוזי נדחתה בהסבר ש כניראה אין סיכוי לערער להתקבל (לא ביקשתי דחית ביצוע פסק הדין אותו בצעתי מיד) על אף טעויות בחשבון ועוד גילוי נאות - בזמנו העלתי בפני כבודו את הענין אך העוול שנעשה לי לא עוזב במיוחד שממשיכים לעבור עברות ובכל טענה שלי מפנים אותי למפקחת נסיון להבחר לוועד נענה בצעקות ע"י מי שלא מעונין "משקוליו" שלי אסור כי היה !!! משפט והדיירים וכ"ו לך תסביר שאני לא חייב יותר דבר ורק עובדים עליהם פיתרון לעזוב הבנין והיכן הצדק והיושר ?

מיכאל דן

שלום, אני גר בבניין משותף שבו יש 9 דירות , 4 דירות בנות ארבעה חדרים ו-5 דירות בנות שישה חדרים. במשך כ- 27 שנים בעלי דירות 6 חדרים שילמו לוועד הבית יותר מאשר שילמו בעלי דירות ארבעה חדרים. לאחרונה התברר כי לבניין יש תקנון לפיו כל בעלי הדירות היו צריכים לשלם שווה בשווה. שאלתי היא האם ניתן לדרוש החזר כספי בגין כל השנים או שחלה התיישנות ?

יהודית

עו"ד רותם שלום רב אני מודה על תשובתך. לוועד הבית (שאני נציגתו) אין חוזה עם הדיירים. אני מניחה שלדייר יש חוזה עם בעל הדירה. האם חוזה זה מחייב את ועד הבית?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים