לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוסף .ק.

סמכויות של חבר וועד הבית

האם אני בתור חבר בוועד הבית יכול להתלונן לעירייה על דייר שהשתלט על שטח ציבורי בביניין ?? האם אני צריך הסכמה של כל חברי הוועד כדי להציג זאת בפני הדיירים [87 דירות] האם אני יכול לתבוע אותו כוועד ובאיזה בית משפט ??

עו"ד דניאל רותם

וועד הבית או בשמו הרשמי בחוק - "נציגות הבית המשותף" הוא שלוח של כלל בעלי הדירות בבית המשותף. כל אחד מבעלי הדירות בבית רשאי ליזום הליכים נגד אדם שהשתלט שלא כדין על חלק מהרכוש המשותף. אמנם העירייה מפקחת על השימושים והניצול של השטחים בתחום שיפוטה אולם אין בסמכותה לפנות אדם מנכם בתחום הבית המשותף. סעיפים 17 ו-18 של חוק המקרקעין קובעים:- " המחזיק במקרקעין זכאי לדרוש מכל מי שאין לו זכות לכך שיימנע מכל מעשה שיש בו משום הפרעה לשימוש במקרקעין ושיסלק כל דבר שיש בו משום הפרעה כזאת. שימוש בכוח נגד הסגת גבול 18. (א) המחזיק במקרקעין כדין רשאי להשתמש בכוח במידה סבירה כדי למנוע הסגת גבולו או שלילת שליטתו בהם שלא כדין. (תיקון מס' 8) תשמ"א-1981 (ב) תפס אדם את המקרקעין שלא כדין רשאי המחזיק בהם כדין, תוך שלושים ימים מיום התפיסה, להשתמש בכוח במידה סבירה כדי להוציאו מהם. כלומר, אם טרם חלפו 30 ימים מיום שמסיג הגבול תפס חזקה שלא כדין בחלק מהרכוש המשותף, רשאים חברי הועד לסלק את חפציו תוק שימוש בכח סביר או גם להתלונן במשטרה ולבקש ממנה לסלק את הפולש. לחילופין, הוועד זכאי להגיש נגד הפולש תביעה לסילוק יד לבית משפט השלום או למפקח על רישום המקרקעין.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים