מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
הזנחת גג משותף ע״י הוועד
שלום רב אני רכשתי דירה בקומה אחרונה כאשר מעלי יש גג משותף שלא בוצע בו זיפות מעל 4 שנים ונמצא במצב מחפיר כולל בעיות יונים ולכלוך שיברי זכוכית וכדומה . כתוצאה מכך יש לי סימני רטיבות וקילוף טיח בתוך הדירה שלי ומול הדלת כניסה של הבית שלי בצד החיצוני כלומר בלובי הקומתי. שוחחתי על כך עם ועד הבית ונאמר לי על ידו שהוא לא מוכן לעשות זיפות מפני שלא נותנים לו אחריות על העבודה מפני שדיירים בקומתי כולל אני שמו דודי שמש ומזגנים על הגג ולכן הזפטים לא מוכנים לתת אחריות עד שנוציא את הדברים הללו . דיברתי עם בעל מקצוע והראשון שפניתי אליו נתן לי אחריות על העבודה ואמר לי שדודים ומזגנים לא מפריעים כלל לעבודה ושזה עניין שבשגרה אפילו הגדלתי ראש וצילמתי לו הכל כדי שיאשר את דבריו . השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות עם הועד אילו אפשרויות עומדות בפני ? והאם מותר לי לשים על הגג דוד ומנוע של מזגן סך הכל זה לא מפריע לאף אחד זהו לא שימוש חורג וצריך לציןן שמופיע לי בשטח של הדירה מטר וחצי על הגג ששייך לי אז האם אלו לא טענות מופרכות ולא ממש קשורות לעניין של הזפת? אודה על תגובתך .
שלום שגיא, לדעתי, אתה צודק! אני מציע כי תאסוף הצעות לביצוע העבודות על הגג מ- 2 או 3 זפתים ותביא אותן לידיעת בעלי הדירות בבית וכן תמסור העתקים שלהן לועד הבית. שמור ברשותך העתקים של ההצעות. אם ועד הבית לא יסכים לבצע את העבודות בתוך פרק זמן סביר, תוכל להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין שבה תעתור לצו שיחייב את הוועד לבצע את העבודות. לחילופין, אתה יכול ליזום אסיפה כללית של בעלי הדירות ולהעביר בה החלטה לבצע את העבודות לאלתר.
תודה רבה על התגובה . בהמשך לתשובתך רציתי לדעת גם אם זאת זכותי לשים דוד ומזגן על הגג בהמשך למה שציינתי והאם הם יכולים להכריח את דיריי הקוומה העליונה להוריד את הדברים הללו מלמעלה. והאם הם חייבים לתקן לי את הרטיבות בתוך הדירה מההזנחה הזאת שיצרו לאורך השנים?
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי