לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ברי

רישום בית משותף

שלום רב, בבית של דודתי החל לפני כמה חודשים תהליך רישום בית משותף. זהו בניין שנבנה בשנת 2014. 1. כמה זמן לוקח מהרגע שהוגשו המסמכים לסיומו? וכמה זמן עובר עד לרישום בטאבו של כל הדיירים 2. בבניין הזה, במהלך הבנייה, נעשה אצל דיירים רבים שינוי במרפסת השירות (חלון קוצר והוחלף בדלת). לא מדובר בשינוי חיצוני, אבל כשדודתי רכשה את הדירה לפני כמה חודשים, נכתב בחוזה שהשינוי הזה בזמנו נעשה ללא היתר בנייה. אני מניח שכך גם המצב אצל דיירים רבים אחרים שחלקם רכשו דירות אחרי שהשינוי נעשה. השאלה היא, במידה וכן יש שם צורך בהיתר בנייה, עד כמה העובדה שבזמנו זה נעשה ללא ההיתר הזה עשויה לסכל את תהליך הרישום, או ששני הדברים אינם קשורים? תודה

מוטי שגיא

תודה לך על העזרה בברכה מוטי שגיא

מוטי שגיא

אני דייר אשר רכשתי מקבלן דירה ו,לאחר 4 חודשים ,ביקש ממני תשלום עבור רישום לטאבו בסכום של 5500 ש"ח ,ואילו למספר דיירים הוא דרש 2000 ש"ח , ברצוני לעדכן אותך כי עו"ד אשר מייצג אותי ואת הקבלן ,זו מנכלית חברת הבנייה ,ובתו של הקבלן, מה אני אמור לעשות ?

עו"ד דניאל רותם

שלום, 1. איני יכול להשיב לשאלתך הראשונה. משך הזמן תלוי במספר גורמים. עליך להפנות את שאלתך זו לעוה"ד המטפל ברישום. משך הזמן תלוי בשאלה אם המסמכים שעוה"ד הגיש ללשכת המפקח\ת על רישום המקרקעין הם תקינים ושלמים. משך זמן הטיפול תלוי גם בעומס בלשכת המפקח\ת וכן בקצב העבודה של עוה"ד. 2. כאשר מגישים בקשה לרישום בית משותף צריך לצרף לבקשה אישור של הועדה המקומית לתכנון ובנייה. אם השינויים בחלק מהדירות היו בקירות פנימיים בלבד לא נדרשו היתרי בנייה. אולם, אם השינויים חייבו הוצאת היתר בנייה, הרי שהועדה המקומית תדרוש הוצאת היתרי בנייה כדין.

ברי

תיקון טעות: בניין נבנה ב2000, לא 2014

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים