שרית

אי הודעה על בנייה

שלום רב, הנני שוכרת דירה כשנה ומשהו בבנין ברעננה שנמצא על מרכז מסחרי , לפני מספר ימים התגלה לי מראה שנדהמתי ממנו בקומה שמעל המרכז המסחרי על הגג שלו התחילו ולשפץ את הגג ולבנות עליו עוד משרדים,אני גרה בקומה 7 וכל הדירה שלי נראית כמו דיר חזירים בגלל האבק המטורף, אני צריכה ללדת אוטוטו ויש רעש מטורף...(אני לא יודעת איך אני חוזרת מבית חולים לדירה כזו). כמו כן הקטע הוא שזו שאני שוכרת ממנה את הדירה לא הודיעה שום דבר לגבי הבנייה הזו לא תלתה שלט לא יידעה אותנו ברגע שבנו לחתום על חוזה חדש לפני חודש...פשוט כלום וזה ממש לא בסדר, כמו כן החשמל שהם משתמשים הוא של הבניין ומי משלם אותו הדיירים כמובן. ליד הבניין שבו אני גרה עושים תמ"א 38 הם עברו בבניינים מסביב לפני שיתחילו את העבוד ה ויידעו ושאלו אם זה יפריע לנו..אז למה הבניין שבו אני מתגוורת לא יכול לעשות את זה...? אני פשוט עצבנית על הנושא הזה... תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום שרית, לאור תיאוריך ומצבך אני סבור כי הפיתרון המיטבי עבורך הוא סיום לאלתר של השכירות בדירה שבה את גרה עתה ומעבר לדירה במקום אחר. קשה לי להאמין כי בעלת הדירה לא ידעה דבר על הכוונה לבנות בשכנות לדירה שהרי לצורך קבלת היתר הבנייה נדרשה חתימתה או שניתנה לה הודעה על הכוונה לבנות והיתה לה הזדמנות להתנגד. בכל מקרה היא הייתה חייבת ליידע אותך על הכוונה לבנות בסמיכות לדירה. תני לה הודעה מראש על כך שאת נאלצת לסיים את השכירות עקב המצב. נסי לחלץ ממנה הודאה בעובדה שהיא ידעה על הכוונה לבנות והיא לא הודיעה לך על כך מראש. ברור כי אינך חייבת להשתתף בחשבון החשמל של חדר המדרגות אם החברה הקבלנית עושה גם היא שימוש בחשמל שהיא מושכרת מחדר המדרגות. את רשאית גם להתלונן בחברת החשמל על השימוש בחשמל לצורכי הבנייה.