לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לאה אדטו

קיבלתי דרישה לשלם מס רכישה על דירה שאין לי

לאחרונה מכרתי את דירתי היחידה בראשל"צ ורכשתי דירה בעפולה. לתדהמתי נתבשרתי ע"י מיסוי מקרקעין בנצרת שהיות ובבעלותי דירה נוספת, עלי לשלם מס רכישה. הלוואי והיתה לי עוד דירה , מאיפה המציאו זאת, לא היה ולא נברא, כל נסיונותי ונסיונות עורך הדין שלי להשיג את ראש ענף חוליה מרכזית , עלו בתוהו ואין לי עם מי לדבר, לך תוכיח שאין לך עוד דירה........

עו"ד דניאל רותם

שלום, חוק מיסוי מקרקעין קובע כי יחיד שמכר את דירתו היחידה ורכש במקומה דירה אחרת ישלם מס רכישה בשיעורים החלים על מי שערב רכישת הדירה הנרכשת לא הייתה בבעלותו דירה. לא ציינת בכמה רכשת את הדירה החדשה בעפולה ולכן לא אוכל לייעץ לך מהו שיעור המס שליך לשלם. אולם, תוכלי לבדוק את שיעור המס באמצעות סימולטור לחישוב המס שפירסמה רשות המיסים באינטרנט. אם כבר הוצאה לך שומת מס שגויה, מוטב שתגישי בהקדם השגה עליה למשרד מיסוי מקרקעין. המפקח או המנהל במשרד מיסוי המקרקעין שידון בהשגה חייב להזמין אותך או את עוה"ד שלך לפגישה שבה ידון עמך או עם עוה"ד על השיקולים והנימוקים עליהם הוא מתכוון לבסס את השומה וזאת בטרם הוצאת השומה. אינך חייבת להוכיח שאין לך דירה נוספת. ההיפך הוא הנכון. המפקח במשרד מיסוי מקרקעין חייב להצביע בפניך על הדירה הנוספת שיש לך לפי מיטב ידיעתו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים