לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
dan

החלפת שוכר - הסכם שכירות

שלום רב. לפני כחמישה חודשים חתמתי על הסכם שכירות למשך שנה. בחוזה לא נכתב שאני ראשי להביא שוכר אחר במקומי שיחליף אותי במידה ואני רוצה לצאת מהדירה מוקדם, אך זה סוכם בעל פה עם בעל הדירה(במידה והשוכר יהיה מקובל עליו- סיכמנו שאוכל לצאת מוקדם). נתתי לבעל הדירה 12 צ'קים דחויים ועברתי לגור בדירה המדוברת. לאחרונה נאלצתי לעבור דירה עקב מקום עבודה חדש. מצאתי שוכר חדש במקומי והוא אף נכנס לדירה באישור בעל הדירה. אבל, וכאן הקאטצ': מאז שהבחור החדש נכנס לדירה, אני מנסה לתפוס את בעל הדירה בטלפון(ובמייל, ובפייסבוק, ואף שלחתי לו מכתבים רגילים ורשום). אני מנסה להשיגו כדי שיזחיר לי את הצ'קים הדחויים. לא הצלחתי להשיגו כבר שבועיים, ובמשך הזמן הזה הבחור החדש גר בדירה במקומי. לאחר שיחה עם הבחור החדש בטלפון, התברר לי שבעל הדירה כלל לא מתכוון להחתימו על חוזה! הוא אמר לי שהוא לקח את הצ'קים שלו(של הבחור החדש), אבל מעדיף שהחוזה יישאר על שמי. אני מפרש זאת פשוט כ"מקדם בטיחות" של בעל הדירה: הוא בטח אומר לעצמו, "אם אחד מהצ'קים של הבחור החדש יחזרו, תמיד יש לי את הצ'קים של הבחור הישן". האם ניתן לפעול משפטית נגד בעל הדירה במקרה זה? אם כן- כיצד? תודה מראש!!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין