לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אמיר

שימוש במבנה עם חריגות בניה

אני בעל נכס שבו הקבלנים בנו לפני כ-35 שנה מרתף שבמקור היה אמור להיות 100 מ"ר ובפועל הם בנו כ-300 מ"ר. אני יודע שבזמנו הקבלנים הועמדו לדין על כך. הנכס מאז ועד היום מושכר לעסקים שונים והעיריה כמובן יודעת ומודעת אבל לצערי עכשיו בעת חילופי שוכרים ,שכן טורדני הזמין את פיקוח הבניה והם טענו שביכולתם למנוע ממני את השימוש בחלק שנבנה לא כדין לפי ההיתר . האם יש התיישנות על עבירת החריגה ? האם ביכולתה של העירייה למנוע ממני להשתמש בשני שלישים מהנכס שנבנה ללא היתר ?? למרות שהם יודעים וידעו כל השנים על כך ואף לא מנעו מעסקים לעבוד שם ללא הפרעה עד לרגע זה ?

עו"ד דוד מלניק

עבירות בנייה מתיישנות בחלוף 5 שנים ואולם עבירות שימוש חורג אינן מתיישנות שכן הן עבירות מתמשכות. לכן ברמה הפרקטית ניתן להגיש כתב אישום בגין שימוש חורג ביחס לחלק שנבנה ללא היתר. אם מדובר בנכס בקומת מרתף בתל אביב למשל אזי אפשר לבחון הכשרת הנכס בהתאם לתוכנית ע1 שמאפשרת הכשרת נכס שנבנה שלא כדין למשרד לבעל מקצוע חופשי בתנאים הקבועים בתוכנית. למידה נוסף בנוגע לעבירות תכנון ובנייה ועבירות התיישנות אתה מופנה לאתר של www.melnik.org.il > עבירות תכנון ובניה > התיישנות ו שימוש חורג (במאמרים למטה) דוד מלניק, עו"ד your personal lawyer

אמיר

לגבי השימוש המותר במרתף אז הוא מותר לשימוש מסחרי וכך הוא משמש בפועל ועם זה אין בעיה ,אבל הבעיה היא שחלקו בחריגת בניה ואגב העירייה יודעת על זה 35 שנה ואף מדדה את המקום לצרכי ארנונה ומשום מה כעת הם שבים לאיים. האם יש להם יכולת להעמיד אותי לדין ואף לנצח לאור כל זה ?

עו"ד דוד מלניק

המרתף בחלקו נבנה ללא היתר. לכן ביחס לאותו שטח שנבנה ללא היתר ניתן להגיש כתב אישום ביחס לשימוש חורג. לא ביחס לבנייה ללא היתר שהתיישנה.. העובדה שמותר שימוש מסחרי במרתף אינו מכשיר את החלק שנבנה ללא היתר. אך אפשר וניתן להכשירו. אין רלוונטיות לחיוב בארנונה לשימוש חורג ואין גביית ארנונה מכשירה שימוש חורג.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין