אשמח לפירוש המשמעות של סעיף בחוזה שכירות
שלום רב, יש ברשותי דירה שאני משכירה, השוכר לעתיד עבר על החוזה וביקש להשמיט את המשפט האחרון באחד מסעיפי החוזה שמדבר על הצ'ק ביטחון הריק, עד כמה משפט זה חשוב ומה המשמעות שלו?: "השוכר מוותר בזאת מראש על כל הטענות העובדתיות והמשפטיות נגד הוספת הפרטים החסרים בשיק על ידי המשכיר". לצורך הבנת ההקשר מצ"ב הסעיף במלואו: 8.1. להבטחת ביצוע כל התחייבויות השוכר ולהבטחת כל זכויות המשכיר על פי הסכם זה, לרבות התחייבות השוכר לשלם במדויק את דמי השכירות במלואם ובמועדם ואת כל יתר התשלומים, ההוצאות והמיסים החלים על השוכר וכן להבטחת התחייבות השוכר לפנות את המושכר בתום תקופת השכירות ולהשיבו למשכיר במצב על פי הוראות הסכם זה, יפקיד השוכר למשכיר במעמד חתימת הסכם זה שיק משוך על ידי השוכר לפקודת המשכיר לביטחון עבור כל נזק למושכר אשר יגרם ע"י השוכר. סכום השיק הנ"ל ומועד פירעון יישארו פתוחים והמשכיר יהא רשאי למלא פרטים אלו ולהגיש שיק זה לפירעון בכל מקרה בו תיוותר יתרת חוב לעיל בגין תקופת השכירות. השוכר מוותר בזאת מראש על כל הטענות העובדתיות והמשפטיות נגד הוספת הפרטים החסרים בשיק על ידי המשכיר. תודה מראש לעוזרים🙏
עקרונית החלק הזה הוא אכן בעייתי כלומר אם הוא השאיר חוב או נזק על הבית בסך 10000 שח ואת החלטת לפדות מהשיק שך של 50000 שח למה הוא צריך לוותר על הטענות שלו נגד משיכת היתר, זהו סעיף בעייתי מאוד ואני לא הייתי נותן לשוכר שאני מייצג לחתום עליו
שאלות נפוצות:
ניר גביש
שיינדל