ניתוק החשמל מהמושכר בטענה שלא הועבר על שם המשכיר
1.לפני 7 שנים נחתם הסכם שכירות ביני לבין המשכיר. 2.שנה לאחר מכן הסתיים ההסכם ושילמתי לו את שכר הדירה ללא הסכם כתוב. 3.עם כניסתי לדירה התבקשתי ע"י השוכר הקודם להחליף את שמו בחברת החשמל שמספקת חשמל לדירה ולא ע"י המשכיר והדבר לא צויין בחוזה. 3.בסופו של דבר לא החלפתי את שמי בשם השוכר הקודם,אך הקפדתי לשלם חשמל בזמן . 4.ב-5 לחודש ספטמבר התקשר אלי עובדו של המשכיר ואמר לי שהשוכר הקודם אמר שאם לא יוחלף שמו הוא יורה לנתק את זרם החשמל לבית. אמרתי לו שאם תוך 10 ימים לא אעבור מהמושכר אחליף את שמו בשמי כי אני מתכוון לעבור דירה בהקדם האפשרי. 5.היום לצערי(12 לחודש)נותקתי מזרם החשמל.המשכיר לא דיבר עמי על כך בכלל אלא עובדו כאמור וכשנסתי להשיגו הוא דחה את פניותי. 6.חשוב לציין שמופקד אצל המשכיר סכום של חודש שלם ערבות ממני לפי החוזה האחרון בכתב שהסתיים והוא מיופה כוחו של אמו שהיא בעלת הדירה בפועל. שאלתי היא אם לא קיים ביננו הסכם שכירות בכתב יכול המשכיר לעשות כטוב בעיניו כולל ניתוק החשמל לאדם שמתגורר במושכר ברשותו בתרוץ שהוא מסרב להעביר את חשבון החשמל על שמו,למרות שמצהיר על כך שעומד לצאת מהדירה? שאלה שנייה עקב התנהגותו של המשכיר אני מתכוון להשאר בדירה עד שהוא יחזיר לי את הפיקדון ואדחה את טענתו שלמרות ניתוק החשמל, שוודאי לא יתלה אותו בעצמו אלא בשוכר הקודם התגוררתי בדירה ולכן עלי לשלם לו את הפיקדון. מבחיתי הוא היה צריך לדאוג להספקת החשמל עד ליציאתי ולא תעלה טענת העדר העברת חשבון החשמל על שמי. זאת ועוד שלאחר הצהרתי על יציאתי מהדירה כעבור זמן מסויים שלוותה בשתיקתו של המשכיר נראה כי קיבל זאת והדבר פגע בי כרעם ביום בהיר. אשמח לדעת מהן זכויותי במקרה זה ומה אתה מציע לעשות?
זה לא משנה אם הצהרת שאתה עוזב או לא היה עליך להעביר את חשבון החשמל על שמך ניכר כי גם בעל הדירה לא נהג כחוק כאשר ניתק אותך מחשמל ייתכן ותוכל לתבוע אותו בגין פעולה זו
שאלות נפוצות:
ר חלי
רוברט צוקרמן