תביעת מקרקעין שהגיעה לפשרה- שכר טרחה לעורך הדין
שלום אני רכשתי דירה על ידי חוזה מסודר אצל עורך דין משותף שאני בחרתי ולאחר כמה זמן המוכר החליט לתקוע מקלות בגלגלי העיסקה ולא לשתף פעולה בטענה שמחירי הדירות קפצו ולא משתלם לו למכור לי עכשיו את הדירה{וזה מוקלט ומתועד}. בנוסף המוכר הפר את העסקה בכמה דרכים שונות ובוטות כגון טענות שיש לו שותף שלא סיפר עליו {אין שום איזכור לזה בטאבו או בכל מקום אחר ולא ידעתי על דבר כזה מעולם} והוא דרש ממני עוד מאות אלפי שקלים וכו וכו לבסוף שכרתי עורך דין והגשנו תביעה נגדו לבית משפט ולאחר חודשיים מהרגע ששכרתי את עורך הדין התובע החליט לוותר ולרדת מהעץ ולסיים את הסיפור...הבעיה שאני והעורך דין לא סיכמנו מה עושים במצב של פשרה ובטח שלא חשבנו על פשרה כל כך קלה ומהירה{מדובר על עורך דין ותיק ומנוסה בתביעות מקרקעין באזור מגורי}...ממש שלושה שבועות לאחר שהוגש כתב תביעה הנתבע וויתר ואפילו לא הגיש כתה הגנה ונשאר עוד כמה חודשים עד לדיון הראשון..שורה תחתונה התביעה בוטלה אבל אני סיכמתי מלכתחילה עם עורך הדין כששכרתי אותו ש30 אלף יקבל בהתחלה ו30 נוספים זה בסוף התהליך ומותנה אם אזכה בתביעה והבית יירשם על שמי...וכמו שאמרתי לא סיכמנו מה עושים במצב של פשרה עכשיו עורך הדין טוען שאני חייב לשלם הכל את ה30 הנוספים אני אמרתי לו שזה קצת לא פייר כי לא ניצחנו בבית משפט וגם לא הגענו לפשרה במסגרת בית משפט או גישור או לאחר שעבר זמן ממושך אלא לאחר חודשיים בלבד מהרגע שהכרנו אז לדעתי ה30 אלף הראשונים שקיבל זה סכום יפה ביחס לכמות העבודה שנעשתה... הוא ממש התעקש בנחרצות שאסור לי לעשות דבר כזה ואמר לי שאני מחויב לשלם לו עכשיו הכל כי מה שמשנה זה התוצאה והבית נרשם על שמי וזה מה שחשוב ולכן אני חייב לשלם לו...אני שוב הסברתי לו ששנינו טעינו שלא סיכמנו מה עושים במצב של פשרה ושלדעתי הסכום הראשוני פייר לגמרי ביחס לעובדה שסיימנו את התהליך כל כך מהר וקצר בלי שום התערבות נוספת של עורך הדין פשוט סיימתי את העניין בעצמי עם הנתבע וכמובן הכל בידיעת עורך הדין ושוב אני מדגיש זה ללא התערבות כלשהי מצד בית המשפט או הליך גישור פשוט התייתר הצורך להמשך התביעה.. הוא המשיך להתעקש שאני מחויב לשלם לו במיידית את הכסף כי מה שמשנה זה התוצאה וכשאמרתי לו שהתוצאה הושגה בלי קשר אליו או לתהליך משפטי כלשהו הוא המשיך לדרוש את הסכום במלאו על אף שביקשתי ממנו שלפחות יחשוב על זה יום יומיים הוא לא מעוניין אז אני מבקש לשמוע עצה חברית/ חוות דעת מי לדעתכם צודק פה בסיפור.. תודה מראש
זהו פורום מקרקעין, שאלתך נוגעת לסכסוך משפטי הנוגע לשכר טרחה, נא העלה אותה בפורום תביעות המתאים.
שאלות נפוצות:
ר חלי
רוברט צוקרמן