לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוסי

התחלת תמא 38 באמצע חוזה שכירות

אני באמצע חוזה שכירות ונודע לי עכשיו דרך ועד הבית שעוד כחודשיים מתחילים עבודות תמא 38 בבניין. בעל הדירה לא מוכן שנצא מהדירה בחודשיים הראשונים של הבנייה בגלל שהעבודה בהתחלה היא על היסודות של הבניין והוא גם לא רוצה להוריד במחיר. לאחר החודשיים הראשונים הוא מוכן להוריד את מחיר השכירות ומכיוון שאני רוצה לצאת באמצע החוזה הוא רוצה שאני אמצא דייר חלופי. בחוזה לא רשום כלום על התמא החוזה הוא חוזה סטנדרטי ללא אופציית יציאה. האם אני יכול לצאת באמצע השכירות עקב תחילת התמא?האם אני מחוייב למצוא דייר חלופי או שבעל הדירה צריך למצוא?האם בעל הדירה מחוייב להוריד במחיר השכירות מתחילת העבודות ובמידה וכן בכמה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אין נוסחה מדויקת להנחה- הכל לפי הסיכומים ביניכם, ומידת ההפרעה בפועל. מאחר ולא דאגתם לסעיף יציאה מראש בחוזה - יש לצאת רק בהסכמת בעל הדירה. על כן יש לנסות ולחפש דיירים אחרים במקומכם. או להישאר עם המחיר המוזל עד תום השנה. בד"כ תמ"א מתארכת ולוקחת זמן - כך שיכול להיות שיהיה עיכובים. בהצלחה,

אייל

באשר להטעיה, קובע חוק החוזים כי מי שהתקשר בחוזה עקב טעות, שהיא תוצאת הטעיה שהטעה הצד השני או אחר מטעמו, רשאי לבטל את החוזה. החוק מגדיר את המושג "הטעיה" בצורה רחבה של אי-גילוי עובדות שלפי דין היה על הצד השני לגלותן. במקרה כזה, יכול השוכר להודיע למשכיר כי הוא הטעה אותו, ולכן הוא מבטל את ההסכם, זכאי לצאת מהדירה וכן לדרוש את השבת תשלומי השכירות ששילם וערובות השכירות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר