חתמתי מתוך הטעיה של בעלת הדירה על חוזה שכירות דרקוני \
עברתי לירושלים לפני כחודשיים וחצי. והשכרתי דירה מרוהטת בריהוט דיי משומש ,מקרר מלפני כעשרים שנה (פלוס מינוס). קראתי את החוזה אולם מאחר ואני אדם מאוד חולה במהלך השנים ,נפגעו חלק מהפעולות הקוגניטביות בין יתר הפגיעות הבריאותיות שלי כגון סכרת קשה,אמפזימה כלומר: cop ,וברונכיט ספסטית ,,דלקת פרקים,דלקת בקיבה,הרניה ,חוסר יכולת לישון בליילה באופן קבוע /אינסומניה כאבים כרוניים ...בקיצור לפני חתימת החוזה בעלת הדירה הייתה חביבה למדי ואמרה לי שהיא מכירה את אחי ומכירה את גיסתי .קראתי את החוזה בערב החתימה וכנראה שהייתי ללא מנגנוני הגנה ועל תרופות נגד כאבים. אחר כך הסתבר לי שהיא רוצה שטר ערבות בנקאית שזה אומר בעצם שהיא יכולה לפדות את השטר מתי שבה לה והבנק לא יכול לשאול שום שאלות אלא חייב לכבד את הצ'ק בלי שום שאלות. בימים הבאים ראיתי שיש מספר סתימות. אחי בא ותקן מספר סתימות . כמובן לא ביקשנו ממנה בכלל להביא איש מקצוע משום שקלטנו על פי התנהגותה שהיא מפלצת רצינית. ואני מאחר ואני חולה אין לי כח להתעסק איתה .נשארה עוד איזה בעיית צנרת קשה :בכל פעם שאני עושה כביסה המיים המלוכלכים נכנסים לאמבטיה .בנוסף בכל פעם שאני שוטפת או מכבסת ביד איזה פריט קטן בכיור שבאמבטיה המיים המלוכלכים יוצאים שוב דרך האמבטיה . היא משקרת וממציאה או טוענת במקרה הטוב שאני גרמתי לכל הבעיות הללו. שזה שקר מוחלט. בנוסף היא ממציאה שהרסתי לה את כל הדירה. שזה בדיוק ההפך ממה שאני.אני מתיחסת לרכושה יותר בכבוד ובזהירות ממה שאני מתייחסת לרכושי . אחרי שהיא הטיחה בפני שהרסתי לה את כל הדירה .נכנסתי לפאניקה והחלטתי שאני לא לוקחת סיכון איתה ולא נותנת לה את שטר הערבות הבנקאי .אמרתי לה שאני אתן לה 10,000ש"ח צ'ק לביטחון בלבד היא לא מוכנה בשום אופן לשמוע על צ'ק לביטחון בלבד. לא שלח מאז שבאתי לפה אף איש מקצוע לתיקונים בכל שיחת טלפון אומרת לי מחר את עפה מהדירה ועוד...על פי מה שהבנתי רק לאחרונה מהחוזה היא יכולה להעיף אותי מהדירה מתי שבה לה אם אני לא ממלאת את אחד מתנאיו של החוזה .בקשתי ממנה לאור התנהגותה המפחידה שאני רוצה שנעשה רשימה מה לא בסדר בדירה כדי שאחר כך היא לא תאשים אותי שאני עשיתי/גרמתי לנזקים כלשהם בדירה.היא כל הזמן מתחמקת מזה .אומרת מה את רוצה החוזה?אמרתי לה אני מבקשת שנוסיף רשימה של הדברים הלא תקינים בדירה שמה לא תזכרי מה היה מצב הריהוט בדירה כשנכנסתי אליה .היא מתחמקת מזה .לא עונה וממשיכה מחר את עפה מהדירה .הסברתי לה שלאור העובדה שהיא כל הזמן מאשימה אותי בדברים שלא עשיתי אני חוששת מאוד לתת לה ערבות בנקאית ע"ס עשרת אלפים ש"ח. אני חיה במתח נוראי, מעולם לא הייתה לי בעלת דירה נוראית שכזו. וזה משפיע רע מאוד על מצבי הבריאותי . מפריע לה גם למשל שיש עוד מספר מועט של קרטונים שעדיין לא פרקתי.כל דבר זה לדעתה עניינה .הבאתי גם מס'רהיטים משלי לדירה.אז היא אומרת שהפכתי את הבית למחסן ושאני יעוף מהדירה.מה עלי לעשות?
שלום רב בעיקרון אדם נתפס כמי שקרא את החוזה והסכים לכל תנאיו. אפשר כיום לערוך רשימת ליקויים ולשלוח אותה לצד שני בדואר רשום - אם לא תתקבל תגובה - ייחשב הדבר לטובתך. אם בעלת הבית כל כך נוראית - תגיעי איתה להסכמה לעזוב, ללא תשלום קנס וכו', בהצלחה, www.behore.co.il
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן