לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אפי כהן

מימוש אופציה

שלום, אני שוכר דירה כשנה. החוזה אמור להסתיים בעוד כחודש. בחוזה השכירות יש סעיף אופציה עם סייגים ובו כתוב:"אופציה לשנה באותם תנאים למעט עלות שכ"ד שיקבע ע"י המשכיר." בתחילת ההשכרה שולם חודש מראש (חודש אחרון). פניתי לבעל הדירה בבקשה למימוש האופציה אך בשבועיים האחרונים הוא מתעכב בהחזרת תשובה בשל בעיות אישיות בחייו ואני כרגע תלוי באוויר. שאלתי היא: - האם הסייג של גובה השכירות תקף? כלומר האם הוא יכול להעלות לי את שכ"ד באלף ש"ח לדוגמה? - אם הוא לא חוזר אלי (טוען שרוצה לעבור על החוזה שוב) האם הוא רשאי להוציא אותי מהדירה בתום החוזה הנוכחי? - כרגע העברתי לו שכ"ד לחודש הנוכחי ובעצם יש לו חודש עודף ששולם לו מראש מעבר לשנה שבחוזה. - אם הוא לא חוזר אלי עד תאריך פקיעת החוזה הנוכחי, איך עלי להתנהל? תודה רבה, אפי.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום בעיקרון אופציה להמשך שכירות היא של השוכר. בשל החריג שקבעתם לעניין עלות שכ"ד - יש למשכיר יכולת השפעה על האופציה.הנהוג הוא אם מעלים, מעלים לפי מחיר שוק, כך שאם היה קודם לכן במחיר שוק ההעלאה, ככל שתהיה תנוע סביב 5%-15% ע"פ רב. אם שילמת לו חודש נוסף - אני לא רואה סיבה שהוא יוציא אותך מהדירה לפני סיום החודש, אולם יש לקחת בחשבון, כי בד"כ משכירים אוהבים להשכיר את הדירה בחודשי הקיץ, או אז יש תחלופה גבוהה של דיירים. מנגד, אם התחלת את השנה הנוספת במחיר הקודם, לא נהוג לשנות מחיר באמצע השנה, אלא בתחילתה. עליך להתנהל בינתיים, כאילו אתה ממשיך עוד שנה באותם התנאים. בהצלחה, www.behore.co.il

אפי כהן

תודה רבה!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר