פינוי שוכר באמצע חוזה בגלל שיפוץ כפוי למחצה
שלום לכם, קצת רקע: אני גר בשכירות בדירה כבר 6 שנים, בשנתיים האחרונות היתה רטיבות אצל השכן מלמטה ככל הנראה בגלל נזילות בצנרת או באטימה במקלחת בדירה בה אני מתגורר, בעל הדירה שלי התחמק מלתקן ולבסוף תיקן משהו אך השכן מתתחתי תבע אותו בבית משפט, ובהוראת בית משפט הגיע מישהו עם מצלמה תרמית ובדק ולבסוף פסקו שבעל הדירה שלי חייב לסדר את חדר האמבטיה תוך 90 יום. בעל הדירה שלי הודיע לי טלפונית לפנות את הדירה תוך חודשיים מאחר והוא רוצה לתקן וגם על הדרך לשפץ כבר את כל הדירה להחליף ריצוף את ארונות המטבח ועוד.. ולדרוש מחיר גבוה יותר. החוזה שלי עדיין לא הסתיים ונותרו עוד 4 חודשים (אנו תמיד מאריכים אותו ב 8 חודשים בכתב יד בצד האחורי של החוזה). הצעתי לבעל הדירה שישפץ רק את המקלחת ואני אשאר בדירה מוכן לסבול במשך כמה ימים, אך הוא מבקש שאפנה את הדירה. ושאלותי הם: 1) האם אני חייב לפנות את הדירה ? אין שום סעיף בחוזה למקרה כזה. 2) אם אמצא דירה בשכר דירה גבוה מזה שהשכר דירה שאני משלם כרגע, האם אוכל לדרוש מבעל הדירה שיפצה וישלם לי את ההפרש בין השכירות שאני משלם לו לבין השכירות החדשה הגבוהה למשך החודשים שנותרו בחוזה ? (נניח אני משלם כעת 2500 לחודש ואמצא דירה ב 3000 לחודש אז בעל הדירה ישלם את ה 500 הפרש למשך 4 החודשים שנחותרו לי בחוזה.) 3) ואם אצטרך ללכת למתווך למצוא דירה כי הזמן לחוץ ולא מצאתי דירה, האם יהיה אפשר לדרוש מבעל הדירה שישלם את שכרו של מתווך הדירות ? בדרך כלל זה מחיר של חודש אחד שכירות. 4) או האם עלי לשאול את רשותו קודם אם הוא מרשה שלאור רצונו שאפנה את הדירה באמצע החוזה ולאור זה שהדבר דחוף לו - אעזר במתווך והוא ישא בתשלום, ואם יסרב אז אתנהל לאיטי ואחפש הלאה ללא תיווך. תודה לך,
שלום דרור, לשאלותיך אין תשובות חד משמעיות, בכל אופן חובת הקטנת הנזק חלה גם עליך, לכן עליך לנסות ולהקטין את נזקך ככל הניתן, טרם תביעתם מבעל הנכס. כמו כן, יש לבחון האם בהסכם השכירות קיים סעיף המתייחס לפיצוי מוסכם בגין הפרת ההסכם מצד בעל הנכס. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן