נזילות וסתימות בבית שכור
בעל הבית שלנו לא לוקח אחריות על כלום. קיבלנו בית במצב לא שמור ובגלל לחץ הזמן לא יכולנו לבדוק. עם הזמן נוצרו סתימות ונזילות ברזים בבית ורצינו לדעת- חובתו של מי לתקן זאת? תודה! זו ההתכתבות האחרונה שלנו- אני כתבתי- עניין נוסף, יש לנו עדיין נזילה בשירותים. הזמנו פעמיים אנשים שונים על חשבוננו לתקן את זה והנזילה חזרה. בחוזה שחתום, יש סעיף שכתוב בו- " המשכיר יתקן כל תקלה ונזק שנגרם מבלאי סביר או מכל סיבה, על מנת לאפשר המשך מגורים תקינים ונורמאליים כל משך זמן השכירות" והוא ענה- הסברתי לכם כמה פעמים בטלפון שעל סתימות לא יתכן שאשלם, אם אתם רוצים חוזה מפורט שמעלה את כל האפשרויות הקיימות אין בעיה. סתימה שנובעת מליכלוך שנוצר מהשימוש על השוכר לטפל בכך, אתם יכולים לברר זאת באגודה לתרבות הדיור או במנהג המדינה. הרי לא יתכן שהשוכר סתם את הביוב מליכלוכו שלו והדבר יפול על המשכיר אם הסתימה נבעה משורשים של עץ או מתקלה בצינור, שבר וכיוצא בזה זה משהו אחר, זה הכוונה בלאי סביר. סתימה שגרתית זה לא בלאי סביר או מכל סיבה שגרמה לבלאי סביר.
שלום רב בעיקרון הדבר כפוף למוסכם בחוזה - אולם בד"כ סתימה כתוצאה מזריקת מגבונים לדוג' חלה על השוכר. בלאי טבעי או פיצוץ בצנרת חל על המשכיר. נזילות בברזים - כנ"ל כתוצאה משבר - אחריות של שוכר.אם בלאי של ברז - אחריות של משכיר בעיקרון. בהצלחה,
בהקשר לנושא... אתמול התפוצץ צינור של בידה בבית שאני שוכרת. היה גשם של מים במשך יום שלם ורק כשחזרתי הביתה אחר הצהריים נודע לי על הנזק. כל רהיטי האמבטיה שלי נהרסו בגלל הרטיבות- כל הסיבית התפוצצה והכל התקלף. שלא נדבר על כל הדברים שלי שהיו בפנים הארון: איפור, תחבושות, עזרה ראשונה וכו. הנזק הכולל מוערך ב800 שקלים וממש מבאס אותי לסבול מזה כאשר הנזק לא נגרם מאיתנו. הצינור של הבידה פשוט נקרע. האם יש לי איזשהי אפשרות לדרוש פיצוי מבעלת הדירה? תודה
שלום רב תלוי ראשית בחוזה ביניכם. שנית לבקש תמיד אפשר. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן