לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ירון חיים

מגורים ללא חוזה

אני שוכר דירה 3 שנים. בשנה הראשונה היה לי חוזה, אך מכיוון שידעתי שאני רוצה חוזה ארוך טווח, רשמתי בחוזה שרק אני יכול לבטל את החוזה. לאחר שנה המשכנו ללא חוזה בצורה מסודרת. לאחר שנתיים, כשרציתי להמשיך בשנה השלישית החלו בעיות, והמשכיר רצה להעלות את שכר הדירה, ואף שלח לי מכתב מעו"ד שאתפנה, ותוך כדי חתם חוזה עם שוכר אחר. כשבועיים ממכתב העו"ד הגיע השוכר החדש, יחד עם אשת בעל הבית, והתפרץ בכוחניות בעזרת מפתח נוסף שהיה לבעל הדירה, והתחיל למדוד את הבית, תוך דחיפתי והתעלמות מבקשותיי לעזוב- הייתי עם תינוקות בבית. לאחר שהתלוננתי במשטרה, המשכיר ביקש סליחה על הכל וביקש שאשאר בדירה. אך לאחר כשנה- בסיום השנה השלישית, הוא רצה שכ"ד גבוה וסירב לקחת ממני שיקים בסכום שכ"ד הרגיל, ולאחר כ3 חודשים אף הגיש לבית משפט תביעת פינוי נגדי, תוך נימוק שאיני משלם שכ"ד.(יש לי SMS ששלחתי שהוא לא עונה לי ולא לוקח את השיקים) האם הוא יכול לתבוע ממני להתפנות? והשאלה החשובה ביותר, האם הוא יכול לתבוע אותי בגין הנזקים שנגרמו לו מאי השכרת הדירה בשנה הקודמת לשוכר שהתפרץ? (אציין כי השוכר הפורץ תובע את בעל הדירה בסכום גבוה מאוד)

אסתי

הי, שכרנו דירה מ"ידיד" ללא חוזה כלל וללא שום מסמך חתום על תשלומים שהועברו במזומן. בעל הדירה פינה אותנו בלי התראה מהדירה לצורך שיפוץ שאמר שיקח כ 3 ימים, והבטיח שיחזיר לנו את הדירה במצב שמסרנו אותה, כלומר, נקייה ורגילה בינתיים העביר אותנו ליחידת דיור נוראית ולא ראויה למגורים. שתקנו, חשבנו שנסבול קצת והכל יהיה מאחורנו, בפועל השיפוץ לקח שבוע והוא השאיר לנו קיר בטון נוראי בתוך הבית, ולא ניקה אפילו גרגר אבק אחד, הדירה פשוט נראית מחריד ולקח לי בערך שבוע להחזיר אותה לשפיות, בינתיים המשכיר הנוכל אמר שאנחנו צריכים לפנות את הבית והוא נותן לנו חודש פיצוי על כל העגמת נפש עד לפינוי, אבל לא מתחייב שלא יהיה פינוי נוסף במהלך החודש והוא כלל לא מתחייב לדאוג לנו לדיור חלופי אם יהיה פינוי נוסף. מה עושים??? הבנאדם מסובב אותנו ואנחנו חסרי אונים ומפחדים מהתחבולות שלו

מזל בלאי

היי שכרתי דירה ב2015 עם חוזה וב2016 כבר לא היה לי חוזה למרות שאמרתי לבעל הבית שנעשה עכשיו עזבתי את הדירה לפני הזמן וכמובן שהודעתי לו ועכשיו הוא רוצה לחייב אותי על כל מיני דברים הוא יכול לעשות את זה בלי חוזה??

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לאחר סיום 3 השנים - נגמרה ההתקשרות ביניכם- מה עוד שאין ביניכם כל חוזה - על כן רשאי בעל הדירה לבקש את פינוייך מהדירה. לגבי הנזקים - אם היה ביניכם חוזה תקף - הרי שלא יכול לתבוע אותך על הנזקים. אם לא היה חוזה יכול לתבוע - הרי דלתות בית המשפט פתוחות בפני כולם, אולם מנגד תוכל לדרוש פיצויים על עגמת הנפש וכו'. בהצלחה, www.behore.co.il

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר