חיבור גז בדירה שכורה
שלום רב, אימי שכרה דירה לפני כחודש , בבדיקה שערכנו בדירה היה תנור גז, בכל זאת צויין בחוזה כי חיבור הגז הינו באחריות השוכר כמו גם חשבונות העיריה החשמל והארנונה. הבעיה החלה שאימי באה לחבר את הגז: חיבור הגז יעלה לאימי 175 ₪ (זה מקובל - ועל כך אין עוררין), אלא שמסתבר כי בעלת הדירה ניתקה את כל התשתית לגאז ובנוסף גם ברז גז לא קיים בדירה מאחר שכך ומאחר שאימי נדרשה לגז לצורך בישול בביתה, היא ביקשה להזמין את כל התשתית של הגז הכולל התקנת מונה + פיקדון וכן נקודת גז + צינור . סה"כ העלות כ - 1000 ₪ בבואנו לדרוש זאת מבעלת הבית היא התנערה בטענה כי האחריות על חיבור הגז הינה על השוכר . להבנתי אכן החיבור לגז הוא על השוכר וזאת בתנאי שיש תשתית שהיא חלק מהקבוע בדירה. זה כמו לדרוש אחריות על צביעת הדירה אבל אין קירות מי צודק? מה קובע החוק?
שלום רב אין סעיף בחוק לעניין זה. בד"כ אחריות בעל הדירה להקים את התשתית. אולם אם קבעתם בחוזה אחרת - יש ללכת ע"פ מה שקבעתם בחוזה. אם הייתה אי הבנה - יש לנסות להתפשר בין הצדדים. בהצלחה,
שלום, המקרה שלי מאוד דומה למקרה של יניב, אך יש אצלי המקרה קרה לאחר כניסתי לדירה. אם בעלת הדירה מתעקשת לא לבצע את התקנת הגז, האם יש אפשרות להפר חוזה שכירות? בעלת הדירה שלי הקיימת רכשה את הדירה מבעלת הבית הקודמת, לאחר שעזבה שאלה אם אני רוצה לקנות את בלוני הגז המלאים ועניתי בשלילה, נאמר לה כי היא יכולה לבוא לקחת אותם אך היא שלחה את חברת הגז לפרק את כל המערכת של הגז. חשוב לציין כי שבוע לאחר שנכנסתי לדירה בעלת הדירה הקודמת שמכרה את הנכס הגיעה לדירה ופירקה את כל התשתית בלי ידיעתי מראש. כשנכנסתי לדירה החיבור גז היה קיים. אודה לתשובה.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן