התפתחות של עובש בדירה שכורה ואי טיפול בליקויים
שלום רב, אני גרה בדירה שכורה זו כשנה. לאחר שנכנסתי לדירה גיליתי שהשפכים לא עוברים כשמורידים מים בניאגרה ואפילו נתקעים באסלה משך כמה ימים.זה מצריך שימוש ילר בניאגרה וגם כמובן לא בריא ומעיק. המשכיר החליט שבתדירות שבה זה קורה (לפחות פעם בחודש) הוא לא מוכן להשקיע כספים ולפתור את הבעיה. לפי כחודשיים התחיל להתפתח עובש בחדר השינה על הקירות החיצוניים שהדביק גם את המזרן והמיטה שלי. המזרן רטוב, מעובש ומדיף ריח נורא. בעל הדירה לא היה מוכן לבוא ו/או להביא איש מקצוע כדי לבדוק מה גרם לצורה כזו חמורה של עובש. גם בחדר השני התחיל להתפתח עןבש בקיר החיצוני והיום גיליתי שגם בקיר הסלון החיצוני -קיר החלונות ומתחת למזגן. גם בחדר המקלחת יש על התקרה עובש חמור שהתחיל להתפתח מהחורף שעבר. הוא טוען שזה נובע מאוורור לא נאות. איך ניתן לקבוע שלא מאווררים את הדירה כמו שצריך. ואם זו הסיבה אז למה העובש לא מופיע בשאר חלקי הבית? ומה אני אשמה אם הבית בנוי בצורה מסוימת וגם כשאני פותחת חלונות במקלחת למשל לוקח כמה שעות לקירות להתייבש בחורף ? איש מקצוע אמר שהוא שומע המון מקרים כאלו לאחרונה. (באשדוד אגב) שזה ממש כמו מגפה ושאותו עניין קרה גם לפני 3 שנים. זה מפגע תברואתי ובכלל משמעותי לנכס , האם הוא לא צריך לטפל בזה ? האם הוא פטור מלבדוק את העניין הזה ולפצות (על מיטה) או להשתתף חלקית לפחות בפתרון הבעיה ? בגלל עניין העובש אני ישנה בסלון חודשיים כי אני חוששת לבריאותי. האם אני מחויבת לשלם לו שכ״ד מלא? מלבד זאת כל השנה הוא מתחמק מטיפול בלקויות בדירה וטוען שאני מטרידה אותו. הוא רק רוצה לקבל כסף ומעדיף לא להשקיע מעבר למה שהוא צריך לדבריו. אשמח לשמוע חוות דעתך, תודה.
שלום רב הפחתת תשלום רק בהסכמה של בעל הדירה. פתוח למו"מ בין הצדדים כפוף לחוזה המוסכם ביניכם. מנגד הוא מחויב לטפל במפגעים אם יש להם השלכות בריאותיות. בקרה של המצאת אישור רפואי על כך את יכולה לשלוח לו מכתב שיבחר אחת מהשתיים: או שיתקן הליקויים או להודיע לו על עזיבה מוקדמת של הדירה. בהצלחה,
אנו נמצאים בדירה שכורה. בדומה לשרית גם לנו יש רטיבות,עובש ואפילו פטריות על הקיר. ידענו את בעל הדירה לפני כחודשיים והוא מורח אותנו.. כל פעם הוא אומר שיביא מישהו לתקן ועברו חודשיים מאז! בת זוגתי סובלת מאלרגיות חמורות, אסטמה, וקוצר נשימה שמחריף מיום ליום! כשאמרנו לבעל הדירה שאנו מעוניינים לעזוב, ענה שאנחנו צריכים לשלם לו עד תום החוזה ושניתן לסדר רק בקיץ את המחדל מכיוון שכל הדירה רטובה. האם ניתן להציא מסמכים רפואיים שיחייבו אותו לשחרר אותנו מהחוזה??
- לגבי העובש הוא אמר שצריך רק לנקות עם אקונומיקה וזהו. היינו בבית דין והם גם טענו שהוא לא צריך לפצות ושאם לא טוב לי שאעזוב. עובש הוא דבר לא בריא במהותו ומפגע רציני. אני צריכה להמציא אישור שהוא הזיק/עלול להזיק ? מלבד זאת הוא התנה את הטיפול בליקויים בתנאי שיש העלאה בדמי השכירות והוא יתקן רק ליקויי חשמל. - המזגן מקצר ולא נדלק הוא אמר שיטפל רק אם הבעיה בחשמל ולא במזגן. -בעניין הצנרת בשירותים- אותו הדבר, לא מוכן להשקיע כסף. אז אני שואלת, איפה פה עובר הגבול ? במידה ודברים לא מעוגנים בחוזה, הוא לא מחויב לכלום? נמאס לי מהיחס שלו והודעתי לו שלא אממש את זכותי לאופציה . מנגד הוא החתים אותי על כך. כעת אין בינינו חוזה. אני ממשיכה לשלם לו עד תאריך היעד לפינוי והוא בטח לא יעשה עכשיו כלום. אז נשארתי בלי מיטה ובלי מזרן, אני לא ישנה בחדר, ההוצאות שלי גדלות והוא מקבל את כספו כרגיל. עצוב שזכויות השוכר נרמסות כך.
שלום רב אכן הדברים לא תקינים - אבל העלות שלך לעזוב תהיה הרבה יותר קטנה מאשר להילחם על כל הזכויות שלך שנרמסו. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן