לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אתי

בעיות בריצוף בדירה חדשה

שלום רב, לפני כשנה וחצי רכשתי דירה חדשה מקבלן, הדירה היתה כבר מוכנה והמפתח נמסר לנו כשבועיים לאחר חתימת החוזה, ובהתאם לחוזה הובטחה לנו אחריות על פי חוק המכר. לפני כמה חודשים, התגלו בכל חלקי הדירה מרצפות מתנדנדות שבדריכה עליהן נשמע צליל חלול (ככל הנראה עקב מילוי לא מספק של חומר מתחת למרצפת) הקבלן הגיע וטען כי היות ואין שבירה של הרובה מסביב אין כל צורך לטפל בעניין ולא יקרה דבר וכי בכל מקרה אין באפשרותו להשיג ריצוף זהה לריצוף בדירה (מעבר למרצפות שהושארו לנו שמספרן אינו מספיק לתיקון הנדרש). לפני כשבוע החלה להשבר הרובה מסביב לחלק מהמרצפות המתנדנדות ואני מעוניינת לדעת האם במקרה כזה ובמידה ואין ריצוף זהה, האם יש לי עליה לתבוע את הקבלן להחליף את הריצוף כולו בריצוף חדש? אודה לתשובה אתי

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אתי, שלום רב, במקרה כמו שאת מתארת, בו יש בעיה בהנחת הריצוף, הקבלן אחראי לתיקון, וייתכן מאוד (על-פי המצב) שיהיה צורך להחליף יותר אריחים ממספר האריחים הרזרביים שברשותכם. אם כך יהיה, על הקבלן יהיה להחליף את הריצוף באופן שמשטחי ריצוף יהיו אחידים (כלומר, יש אפשרות שהאריחים בחדר אחד לא יהיו בדיוק כמו בחדר אחר, אבל בהחלט נדרש שמשטחים רצופים יהיו אחידים, אם כך היה התכנון מראש).

אורית

שלום רב, לי יש בעיה דומה בדירה שנכנסתי לפני כשנה וחצי. הקבלן התרשל באופן הנחת הריצוף בעיקר בדירה הכללית ובחדר הורים. מאחר ואין כבר את הסדרה, הוא מוכן להחליף רק את הריצוף בדירה הכללית דבר שגם יגרום שבאחד החדרים בגלל אופן הנחת הריצוף הקצה יהיה עם ריצוף אחר. מדובר בריצןף אשר שודרג ומראש בחרנו ריצוף אחיד לכל הבית בצבע ובמראה. לדבריו הוא לא מחוייב להחליף את כל הדירה. האם הוא צודק,? תודה מראש על העזרה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אורית, שלום רב, התשובה לשאלתך – דהיינו האם על הקבלן להחליף את הריצוף בכל הדירה או רק בחלק ממנה - תלויה בפרטי העובדות. ייתכן גם שהמסקנה מבדיקה מפורטת של העובדות תהיה שהתשובה לא החלטית. העיקרון הוא שמשטחי ריצוף יהיו אחידים, אבל אם המקרה גבולי והקצה השונה בחדר יהיה, לדעת השופט, "נסבל" ייתכן שהקבלן לא יחויב בהחלפת הריצוף באותו חדר.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ליקויי בניה