לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רמי בן עמי

תיקון לחוק מכר 5א.

שלום .רכשתי דירה מקבלן שאותה הייתי אמור לקבל ב 28.2.14. הקבלן איפשר לעצמו בחוזה תקופת איחור במסירה של 60 יום. תקופה זו חלפה לה ובתאריך ה 28.4.14 הייתי אמור לקבל את הדירה בתום 60 הימים המצויינים לעיל אך ט ר ם קיבלתי את הדירה. שאלתי היא - ממתי מגיעים לי דמי שכירות? האם מה. 28.2.14 או מה 28.4.14 ואילך... חוק מכר 5 א. בתודה , רמי..

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

רמי, שלום רב, החוק קובע שהפיצוי מגיע מהמועד שנקבע למסירה בחוזה, אם האיחור במסירה עולה על 60 יום. השאלה אם המועד שנקבע בחוזה למסירה הוא 28.2 או 28.4 תלויה בניסוח החוזה, אבל די סביר שהמועד הוא 28.4.

רמי בן עמי

שלום , כנראה שהניסוח של שאלתי לא היה מספיק ברור לכן אשאל פעם נוספת"; רכשתי דירה חדשה מקבלן ולפי ההסכם כתוב לי שתאריך מסירת הדירה הוא ה 28.2.14 . הקבלן הכניס סעיף שמאפשר לו איחור במסירת הדירה עד 60 יום על פי חוק המכר (גרייס). לפיכך הייתי אמור לקבל את דירתי לכל המאוחר בתאריך ה 28.4.14.. נכון להיום ה 10.5.14 טרם קיבלתי את דירתי. האם מתאריך המסירה - קרי 28.2.14 הקבלן מחוייב בתשלום שכר דירה?( לפי סעיף 5א בחוק המכר) בברכה ובתודה רמי בן עמי

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

רמי, שלום רב, החוק קובע כי הזכות לפיצוי מתחילה אם המסירה מתאחרת ביותר מששים יות מהמועד שנקבע בחוזה למסירה. לכן מה שאתה שואל הוא האם המועד שנקבע בחוזה למסירה הוא 28/2 או 28/4 (דהיינו האם "תקופת הגרייס" דוחה את המועד החוזי). התשובה תלויה בניסוח המדויק של החוזה ולא ניתן לתת תשובה מוסמכת בלי לקרוא את החוזה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ליקויי בניה