סדקים באריחי קרמיקה
שלום וברכה. בבית חדש בסוף הליכי הבנייה, התגלו סדקים באריחי הקרמיקה [חיפוי קירות] שבחדרי האמבט, 4 חדרי מקלחת. הקרמיקה [לא פורצלן] נקנתה מרשת ידועה שלה סניפים בכל הארץ. הסדקים הופיעו מס' ימים/שבועות לאחר סיום העבודה ובמספר רב של אריחים כך שכנראה איאלץ לפרק את כל חיפוי הקירות. שמאי מטעמה של הרשת הגיע והטיל את מלוא האשמה על בעל המקצוע שחיפה את הקירות. לטענתם, מכרו אלפי מ"ר מאותו מוצר ולא היו טענות. כ"כ אין קרמיקה נוספת מאותה סידרה, והם מוכנים לפצות אותי ב-5 מארזים מסידרה אחרת... ויש הבדל מה בין הסדרות. יש לציין כי אני הוא בעל הבית ובצעתי את הרכישות והבאתי את בעלי המקצוע ללא שום תיווך [קבלן, מפקח, או מנהל בנייה]!! מה עלי לעשות? תודה.
יובל, שלום רב, אני מציע לך לקחת מומחה לאריחים שייתן חוות דעת על הסיבות לסדקים. יש להניח שהוא ישלח אריחים לבדיקה במעבדה (ואם השארת בידך אריחים רזרביים – גם אריחים שעדיין לא הונחו). אז תוכל להחליט את מי צריך לתבוע (ויש אפשרות שיהיה צריך לתבוע גם את הספק וגם את בעל המקצוע). אם תחליף את האריחים בעצמך ותתבע פיצוי אח"כ – אתה צריך לשמור גם אריחים שנפגעו וגם דוגמאות מהתשתית שבעל המקצוע הכין, וזאת לצורך המשפט וכדי לאפשר את בדיקתם במהלך המשפט.