קיום תנאי חוזה
שלום עו"ד סלומון ראשית אני מודה לך על התשובות לשאלות שלי מקודם יש לי עכשב שאלה שלפי דעתי היא גם שאלה עקרונית האם בי"מ יכול לחייב אותי לקבל מוצר שלא לפי המפרט שהוזמן בחוזה ומודגש באופן מיוחד בהצעת המחיר ששני הצדדים חתומים עליה וזה נספח בלתי נפרד מהחוזה. בהצעת המחיר, מול כל פריט ופריט כתוב מתוצרת קליל (מדובר על נגרות אלומיניום), כשמפורט כל חלון ודלת כולל תריסים ולא מצוין שוו"ע ובאף מקום בחוזה אין איזכור שמוכנים לקבל לשוו"ע לשום דבר. גם הקבלן וגם מחוו"ד של מומחה ביה"מ מודים שהתריסים לא יוצרו מפרופילי קליל. כמו כן בחוזה יש סעיף שכתו שההצעה כוללת עמידה במפרט טכני המבוסס על הספר הכחול ויכלול כמה תוספות ספציפיות. אם כך, בסעיף 12.04.00 במפרט הטכני כתוב, כל מוצרי האלומיניום ייבוצעו כנדרש במסמכי החוזה ובתקנים המתאימים, המוצרים יתאימו למיון, לסיווג ולכינוי אשר צויינו במפרט המיוחד בהתאם לתקני המוצר. אני שואל שאלה זו, כי לפי דעתי זו שאלה עקרונית אם ביה"מ מחויב לתנאי החוזה, או שכל שופט יכול להחליט לפי מצב רוחו. לפי דעתי, אם הזמנתי מרצדס ונתנו לי סוברו ויגידו שגם היא נוסעת בי"מ יכול לחייב אותי לקבל אותה, גם לו היו נותנים במקום המרצדס ב.מ.וו, כשאני הזמנתי ורוצה לקבל מרצדס. האם יש חוק המצדיק את דרישותי שביה"מ מחוייב לו. ועוד שאלה, האם המפרט הטכני שבספר הכחול נחשב כחוק. אני מודה לך מראש, בן ציון
בן ציון, שלום רב, החוק קובע שבית המשפט לא יאכוף את החוזה או את ההתחייבות החוזית אם האכיפה היא בלתי צודקת בנסיבות העניין. מכיוון שהאלומיניום הוא פרט אחד בבניין, בהחלט יכול להיות שאם בית המשפט ימצא שקיבלת שווה ערך או שווה ערך בקירוב הוא יקבע שזה לא צודק לחייב את הקבלן להחליף את האלומיניום ויקבע, במקום זה, פיצוי כספי (אם מה שקיבלת פחות בערכו, או גורם איזו שהיא אי נוחות וכיו"ב). זה אינו דומה למי שהזמין מרצדס וקיבל סובארו, אלא דומה יותר למי שהזמין מרצדס עם צבע מטאלי וקיבל מרצדס עם צבע לא מטאלי.