חציבת פתח למעבה למייבש כביסה, בקיר מרפסת שירות
שלום, רכשנו דירה חדשה מקבלן. והספקנו לבקר בה כבר פעמיים יחד עם אדריכלית שינויי דייירים ומנהל העבודה. היום, להפתעתי, כשהגענו למפגש של לראות דירה פעם ראשונה לפני מסירה (המסירה מתוכננת לעוד 4 חודשים), גילינו להפתעתנו שהקבלן, על דעת עצמו, עשה פתאום פתח אוורור עגול וגדול למייבש כביסה, בקיר הפונה כלפי חוץ, של מרפסת השירות והכביסה. לא תיארתי לעצמי שהם בכלל יחשבו על כך, ולדעתי צריך בכלל להתייעץ עם הרוכשים ולשאול אותם אם הם בכלל מעוניינים בפתח אוורור שכזה. היות ואין לי צורך בפתח הזה שבקיר, ובנוסף זה רק יגרום לחדירת קור לחדר כביסה ושירות בחורף ובסתיו, ואני מאוד אסבול מהקור הזה, אני מעוניינת חד משמעית לסגור את הפתח. מנהל העבודה הציע שנקנה מיכסה פלסטיק בהום סנטר ונצמיד אותו עם סיליקון... הפתרון הזה לא נראה לי. כי בכל זאת יהיה חדירה של אוויר קר ורוח לחדר שירות, דבר שמאוד מפריע לי. האם יש איזה סעיף בחוק שאני יכולה להסתמך עליו כדי לחייב אותם לסתום את הפתח הפתאומי שהם עשו בקיר? פתח זה לא היה שם בביקור האחרון שלי לפני כ-10 ימים, ולא תיארתי לעצמי שהם מתכננים לעשות אותו. אשמח לתשובתך המקצועית ולחוות דעתך. בתודה מראש, חני
חני, שלום רב, התשובה לשאלתך תלויה בשאלה אם הפתח למייבש הכביסה היה בתכניות או במסמכים האחרים של החוזה. אם הוא לא היה שם – הקבלן לא היה רשאי לעשותו על דעת עצמו ועליו לסתום את הפתח.