לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לי

ליקויים אחרי מסירת דירה - אריחים באמבטיה ובריצוף

שלום, לפני כמעט חודש קיבלתי את הדירה בעת מסירת הדירה צויין כי יש כתמים שחורים על האריחים- טענו שזה יוצא עם ניקיון לאחר ניקיון התברר שהכתמים ממש קשים לניקוי ובנוסף יש שריטות על האריחים - רובם. יש לציין כי האריחים שודרגו לריצוף מלוטש וכי בדירה שלנו הייתה מעלית המשא וכנראה גררו סחורה על הרצפה וכתוצאה מכך יש שריטות. הגיע נציג הקבלן וטען שזאת בעיה שלנו מכיוון ששידרגנו ולא מתכוונים להחליף לי את הריצוף גם אם הם עשו את הנזק זה בעיה שלנו, ישלח לי מחר 2פועלים שיקרצפו את הריצפה עם חומצה- שאין לי מושג מה הנזק של זה אבל הבנתי שגם זה לא טוב לריצוף. מה עושים? האם זה באמת בעיה שלי? הרי הם הרסו לי את הריצפה ועכשיו אני צריכה להישאר עם השריטות הללו. האם ניתן לתבוע אותם על כך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

לי, שלום רב, אם הקבלן גרם לריצוף שלך נזק כתוצאה מחוסר זהירות, כפי שאת כותבת, הוא אחראי לנזק, בלי קשר לשאלת השדרוג.

לי

אם הקבלן אינו מסכים להחליף את הריצוף מה עלי לעשות? תודה ליהיא.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ליהיא, שלום רב, אם לא תהיה ברירה תצטרכי להגיש תביעה, אבל תחילה עלייך לתעד את הנזק (בתמונות), לקבל חוות דעת על הסיבה לנזק, לכתוב לקבלן מכתב דרישה וכיו"ב. אני מציע לך גם לצלם את הליך התיקון אם הקבלן ינסה, וכן לדרוש ממנו לפני ביצוע הניסיון אישור בכתב מה בדיוק בכוונתו לעשות כולל פירוט החומרים (במקרה של ניסיון לניקוי בחומצה, למשל – באיזו חומצה הוא ישתמש). רצוי מאוד גם לשמור אצלך דוגמה מהחומרים בהם ישתמש, בבקבוק סגור שייחתם על ידך (כמובן, לצורך בדיקה על ידי מומחה במקרה שיהיה צורך בתביעה משפטית).

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ליקויי בניה