לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מוטי לחיאני

שטח מרפסת וגינה קטנים מהמוגדר בחוזה

שלום רב רכשתי דירת גן מקבלן ולפני כשנה וחצי נכנסנו לדירה. מאז ישנה רשימת ליקויים שהקבלן כל כמה חודשים מטפל בליקוי מסויים. בחוזה מצויין ששטח הגינה של הדירה הוא 200 מטר ושטח המרפסת היא 16.5 מטר מקורה ועוד 3.5 מטר לא מקורה. במדידות שביצעתי ע"י מודד ליזר קיבלתי מידות קטנות יותר הן למרפסת והן לגינה, ובשיחה עם הקבלן הוא אימת את דבריי ואמר שלפי מדידות שהם ביצעו לגינה והוגשו לעירייה שטח הגינה הוא 180 מטר והמרפסת היא 13 מטר מקורה ו 3 מטר לא מקורה לטענתו הרישום בחוזה הוא טעות שנעשתה ברישום. השאלה שלי היא האם אני יכול לתבוע את הקבלן על כך? או לדרוש ממנו פיצוי? איך מעריכים כמה לדרוש האם צריך לכך שמאי? בכלל מה האפשרויות שלי לקבלת פיצוי על החוסרים והאם הקבלן מחוייב לפצות או שיכול לטעון שזה "טעות סופר" או כל טענה אחרת ואי לכך לא לפצות על החוסר? יש לציין שבמעמד החתימה אצל העורך דין גם אנחנו וגם הקבלן חתמנו על המסמך (העמוד) המציין את הגדלים של הגינה ושל המרפסת. שאלה נוספת (2): האם בחוזה אמור להיות רשום מידע לגבי כמות בריכות הביוב שיותקנו בדירה? אם כן, ולא מצויין הנ"ל מה ניתן לעשות לגבי זה (שנה וחצי לאחר מסירת הדירה)? האם ניתן לטעון שזה ליקוי ולדרוש להסיר זאת או לקבל פיצוי לגבי נושא זה? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

מוטי, שלום רב הקבלן הפר את החוזה אתך בכך שהגינה והמרפסת קטנים ממה שהוא התחייב להם ואתה בהחלט זכאי לפיצוי. לגבי גובה הפיצוי אכן אתה צריך הערכת שמאי. לא הבנתי את שאלתך לגבי בריכות הביוב.

מוטי לחיאני

תודה על המענה. לגבי בריכות הביוב - שאלתי היא כמה בריכות ביוב וניקוז מותר לקבלן להציב בגינה. האם הוא חייב לציין את הכמות והמיקומים שלהם בחוזה מכר. ומה ניתן לעשות במקרה ובחוזה לא מצויינת הכמות והמיקומים של הבריכות? תודה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ליקויי בניה