לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוליה

ליקויי אקוסטיקה בדירה חדשה מקבלן

בדירה חדשה, שומעים כל מה שקורה למעלה, צעדים, פתיחת וסגירת דלתות ומגירות,פעילות בשירותים ועוד.למרבה הפלא הבדיקה התיקנית יצאה בערך הגבוה ביותר המותר (רעש נישא באוויר ורעש הולם המקסימום שהתקן מאפשר),יחד עם זאת בבדיקה בדירתנו, אין בידוד כלל מתחת לריצוף לא של פלציב לא של חול ולא בגובה שהתקן קובע. האם יש סיכוי במלחמה נגד הקבלן שמושך אותנו כבר שנה ויותר, ו/או אם אנו רוצים למכור את הדירה, על איזה פגם נסתר עלינו לספר לקונים אם הערכים הם תיקניים כביכול, תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

יוליה, שלום רב, האם הבדיקה אליה את מתייחסת נעשתה על ידי מומחה מטעמכם או מטעם הקבלן? בלי לראות את תוצאות הבדיקה לא ניתן לתת תשובה מבוססת, אבל יכול להיות שכדאי לעשות בדיקה נוספת של מומחה לבדיקות רעש. לגבי סיכויי מלחמה נגד הקבלן – אין כל אפשרות לענות בלי לראות את כל המסמכים, כולל החוזה, המפרט הטכני וחוות הדעת. אם הקבלן לא קיים את הוראות החוזה והמפרט או בנה בניגוד לתקן – ניתן לתבוע אותו. לגבי מסירת מידע לקונה – שוב, חשוב לראות את החומר, אבל לפי מה שאת כותבת כנראה שיש צורך להודיע על בעיית הרעש.

יוליה

הבודק הגיע אמנם מטעמנו ,לאחר שנה שבה לא איפשרו הדיירים מלמעלה את הבדיקה.אני כמעט בטוחה אך אין לי הוכחה שהקבלן דיבר עם הבודק וכי בעלי הדירה למעלה העבירו לו את פרטי הבודק (הוא סיפר לנו שנתבקש להראות להם כרטיס ביקור). הקבלן טוען שהבדיקה תקנית, אני יודעת שלא וזה שם אותנו במצב של נלחמים או מוכרים ומה לספר אם מוכרים? החלטנו שמוכרים, מה עלינו לעשות כדי לא להיתבע בהמשך ע"י הקונים. הבית כמובן עדיין באחריות קבלן תודה רבה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ליקויי בניה