שוחת ביוב בדירה
קניתי דירה ברחוב בלפור לפני כמה חודשים מדובר ביד שנייה . לא דירה חדשה מקבלן . זאת דירה קרקע 3 חדרים השכרתי אותה השוכר התלונן על בעיות קשות של ביוב . הזמנתי אינסטלאטור ובבדיקה הוא מצא שבדירתי מתחת לרצפה יש שוחת ביוב הוא אמר לי שהוא חושב שהביוב של הבניין יורד לתוך דירתי . ועתה אני רוצה מישהו שיבדוק את זה אם זה חוקי . אם זה לא חוקי אולי אבקש בבית משפט לבטל את הקנייה כי זה היה מקח טעות והמוכר העלים ממני את המידע הזה . או לחילופין – לבדוק אם אפשר פשוט לסגור את הביוב או להעביר אותו החוצה מחוץ לדירתי וכדומה .
אבי, שלום רב, השאלה שאתה מעלה מורכבת מאוד ויש הרבה גורמים שיכולים להשפיע על הייעוץ – למשל מתי נבנה הבניין, האם אפשר לפתור את הבעיה בעלויות סבירות, האם בעיות הביוב היו גם קודם והמוכר הסתיר אותן או שהן התעוררו עכשיו וכמובן – מה בדיוק גורם לבעיה (כלומר לכך שהדירה "סובלת") – לשם כך צריך בדיקת מומחה. אתה מוזמן לקבל ייעוץ פרטני, על בסיס כל העובדות.
קיבלתי את תשובתך . תודה לך . אתה כתבת שצריך לבדוק מתי התעוררו בעיות ביוב ? לפני שקניתי את הדירה או לאחר שקניתי ? אבל בעצם מה שחשוב לי לדעת האם שוחת ביוב בתוך דירה זה בכלל חוקי ? כמובן שאני לא רוצה שוחת ביוב בתוך דירה אפילו אם אין בעיות . לדעתי המוכר ידע שיש שוחת ביוב בדירה והעלים ממני את המידע הזה בזמן שקניתי ממנו את הדירה .