לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רן

נזקי רטיבות ואי גילוי מצד הקבלן

שלומות, אודה לתשובתך המלומדת. רכשתי לפני שנתיים בית דו משפחתי על הניר בשכונה בה נבנים עשרות בתים דו משפחתיים. הבית בשלבים סופיים(רוב הבתים בפרויקט כבר קיבלו מפתח ולנו נותר עוד תשלום אחרון לפני כניסה). ערכתי בדק בית עם מהנדס מוסמך והוא הכין דוח ליקויים. כשהגעתי לבית לבחון יחד עם מנהל העבודה את הליקויים, הבחנתי באריחים שהוציאו ובסימני רטיבות לאורך קירות משותפים לי ולדו שלי.(קילופי טייח מעל לפאנלים) ביקשתי הסברים ממנהל העבודה והוא טען שאלו פגמים שהוא ראה לנכון לתקן (שמחתי שהוא מגדיל ראש). בדיעבד התברר לי באמצעות צד ג' שבדו הצמוד אליי השאירו ברז דולף והוא גרם להצפה שאילצה את הקבלן להוציא מהבית השכן את כל האריחים והמצעים החוצה כולל פרוק המטבח שכבר הותקן וכל זאת בשל הנזק. הקבלן ונציגיו מתכחשים לכך שהנזקים בבית שלי הם בגין הרשלנות של עובדים מטעם הקבלן וכאמור מכחישים כל קשר בין ההצפה אצל שכני לבין הנזקים שנגרמו בדירתי. ביקשתי מהקבלן שלא יכסה את האריחים שפתח כדי שאוכל לבדוק האם אכן אין רטיבות והמצעים יבשים. הקבלן המשיך בעבודה וסגר האריחים. כל בקשותיי נפלו על אוזניים אטומות. כאמור, שבועיים לפני המקרה ערכתי דוח בדק בית עם איש מקצוע ולא היו כל סימני רטיבות או כתמים על האריחים . מפריע לי העובדה שהקבלן לא מספק תשובות, מסתיר מימני ו"מטייח". מה דרך הפעולה שהייתי מציע לי? מהי מידת החובה של הקבלן בכל הקשור לגילוי נאות? תודה-רן

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

רן, שלום רב, אני מציע לך לעמוד על זכותך לבדוק את הנושא, גם על ידי בדיקה חוזרת של המומחה שלך. הקבלן חייב לגלות לך כל מידע מהותי, ונראה כי יש פה מידע כזה. בכל מקרה, אם לא יתאפשר לך לערוך בדיקה נוספת אני מציע שכאשר תקבל את הדירה תרשום הסתייגות לגבי הבעיה בפרוטוקול המסירה ותביא מומחה שיבדוק את הבעיה מיד אחרי המסירה ולפני שאתם נכנסים לגור בדירה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ליקויי בניה