התנגדות של הקבלן לבדק בית
היי אנו רכשנו דירה חדשה מקבלן וברצוננו לבצע בדק בית במעמד בפרוטוקול הראשוני של קבלת המפתח וזה לאחר שראינו את כמות הליקויים שקיימים בדירות של הבנינים שלידנו והדירים שם אמרו לנו שמומלץ לנו לבצע זאת שגם הם מאותו הפרויקט של אותו הקבלן והם נכנסו 3-4 חודשים לפננו הקבלן לא מוכן לאפשר לי להביא את הבדק בית ואינני מבין מדוע הרי אני משלם על הבדיקה בשביל השקט הנפשי שלי הוא מתעקש שאנו נחתום על הדירה ואז נעשה את הבדיקה המוזר הוא שלחלק מהדיירים שכבר נכנסו הוא אפשר את הבדק בית במעמד קבלת המפתח אבקש את עצתך בנושא
אביב, שלום רב, אני מציע לך לעמוד על דרישתך להביא מומחה מטעמך לבדיקת הבית במעמד הפרוטוקול הראשוני של קבלת המפתח, וגם למסור לקבלן את הדרישה בכתב (כמובן שכדאי שתשמור אצלך העתק, רצוי עם חותמת "התקבל" של משרד הקבלן). אם הקבלן מסרב – כדאי לקבל ייעוץ פרטני ואולי לשלוח לו מכתב מעו"ד. אם הקבלן מסרב לדרישה כזו, סביר שיהיו עוד מחלוקות ותזדקקו לעו"ד בהמשך הדרך ואז כדאי לקבל את הייעוץ כבר בהתחלה.
יואב תודה על ההתייחסות לאחר פגישה עם נציג היזם הוא מסכים להכניס בדק בית ביום הפרוטוקול הראשוני אך אומר לנו שהוא רוצה שנחתום באותו היום על קבלת הדיה וזה לאחר שנראה שאין ליקויי בטיחות בלבד ולא נמתין עד לדוח מסודר של מהנדס הבניה מטעמי שלחתי לו במיל את התנגדותי לנושא שאלתי האם פעלתי נכון בנושא ? והאם אני כותב בפרוטוקול ליד החתימה שזה כפוף לדוח בדק בית זה גם בסדר או שעדיף להישאר בעמדתי ולא לקבל את הדירה לפני דוח מסודר ?
אביב, שלום רב, קשה לענות על שאלתך בלי לבדוק את ההסכם ואת הפרוצדורה למסירת הדירה שנקבעה בו. על כל פנים, אם תציין בטופס מסירת הדירה שחתימתך כפופה לדוח המומחה מטעמך ולליקויים שיפורטו בו אתה שומר על זכויותיך.