פצויים בגין איחור מסירת דירה
שלום רב אנו קיבלו דירת 5 חדרים חדשה דירה דומה באזור מושכרת ב500 שח הקבלן מסר את הדירה באיחור של 6 חודשים וגם לאחר שמסר היו ליקויים רבים חלקם לא אפשרו לגור בדירה ולא סודרו עד היום חודשיים לאחר מסירת הדירה בשורה תחתונה 8 חודשים ההינו אצל אחד המנהלים מטעם חברת הבניה הוסבר לנו שמתוך ה6 חודשים צריך להוריד חודשיים שמגיע לו בחוק עוד 60 יום שחתמנו על שינויים הכניס שם גם את מבצע צוק איתן חורף קשה שהיה וגרם לעיכוב של חברת החשמל והוא טוען שמגיע לי רק חודש וחצי שכירות אך בגלל שהוא רוצה לצאת איתי טוב מוכן לתת לי 17500 שח בהתחלה הסכמתי יום אחרי פורסמה כתבה על מקרה דומה שהגיע לבית המשפט ושם השופטת לא קיבלה את ה60 יום בגין שינויים והוחלט לפצות את הקונים שלחתי לו את הכתבה והוא אמר לי שהוא מוכן לתת לימ23000 שח וזה הסכום האחרון מצידו הסיפור נראה לי מוזר ואני מרגיש שאני לא מקבל ב 100% את מה שמגיע לי נא עצתך בנושא תודה
אביב, שלום רב, אי אפשר לתת לך תשובה מדויקת בלי לראות את החוזה ולקבל את כל הפרטים על השינויים שבוצעו לבקשתכם ועל ההשפעות של מבצע צוק איתן (בעיקר אם היו עובדים שלא הגיעו לאתר הבנייה בגלל המבצע). לפי התיאור שלך כנראה שאכן הקבלן מציע לך פחות מהמקסימום שיכול להגיע לך, אך זו טבעה של כל פשרה. אני מציע לך לשקול מול הצעת הקבלן את העלות של התדיינות כנגד הסיכוי לקבל יותר והסיכון לקבל פחות מהצעתו. בכל מקרה, כדאי לך להתייעץ עם עורך דין ובמיוחד בהתחשב בכך שיש בדירה ליקויים רבים.