ריבית והצמדה על מסי ישוב
יש לי מגרש לבנייה בישוב קהילתי (לא חקלאי), עליו יש תשלום חודשי של מחצית ממסי הישוב. עקב קושי כלכלי הצטבר לי חוב מסים של כשנה. בבואי לשלם את החוב, הסתבר לי שבשלב מסוים הוחלט באסיפה לגבות על חובות מסים ריבית והצמדה .- וחובי גדל מאוד. אציין שלא נשלחה לבעלי המגרשים כל הודעה על ההחלטה הזו (אני לא החייבת היחידה). אני סבורה שהישוב צריך להפחית מחובי את החלק של הריבית וההצמדה - בעיקר כיוון שהוא לא יידע אותי על המהלך הזה בזמן אמת. ואולי גם כיוון שבישובים אחרים כאן (משגב) זה לא נוהל מקובל. אשמח לדעת מהי עמדתך בנושא. תודה מראש.
שלום רב! חוב מסים בשיעור של מחצית ממסי-היישוב למשך כשנה אחת, כמתואר בשאלה, אמור להביא לתוספת הפרשי-הצמדה-למדד בסכום צנוע למדי. השאלה עשויה להתעורר לגבי שיעור הריבית המתווספת, הראוי לבדיקה, אף שיש להניח כי גם כאן נותר הסכום בגבול הסביר. על כל חייב לדעת מראש, כי בהעדר ויתור מפורש – סכום החוב נושא לפחות הפרשי-שערוך לשמירת ערכו של המגיע, ולמניעת שחיקתו עם הזמן החולף. הדין איננו מוכן להעניק "פרס" למי שמתעכב בתשלום חובות שהגיע זמן פירעונם, אחרת ייפגע מוסר-התשלומים הכללי ותיפגע הנכונות המועילה למתן אשראים לסוגיהם. מי שמנהל את ענייניו של יישוב, חייב לפעול לגבייה סדירה של חובות המגיעים כדין, גם כדי לא להיקלע לגירעון ולקשיי פעילות; זהו אינטרס הציבור ביישוב כולו. עם זאת, ראוי לבחון בגישה מקלה את מצבו של חייב, אשר נקלע למצוקה זמנית, ומוצע לפנות אל הגורמים המוסמכים ביישוב בבקשה במישור ציבורי-אנושי זה.